Sugrįžtantiems sparnuotiems gyventojams – nauji namai Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Sugrįžtantiems sparnuotiems gyventojams – nauji namai Kauno rajone

Siekiant pasveikinti atgimstančią gamtą ir sugrįžtančius paukščius, šeštadienį Kauno rajono savivaldybės komanda kartu su bendruomenėmis įvairiose vietose tuo pačiu metu kėlė inkilus paukščiams.

Nauji namai sparnuočiams iškilo Alšėnų, Vilkijos, Batniavos, Domeikavos bei Taurakiemio seniūnijose. Seniūnijų bendruomenės kartu su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu ir jo komanda iš viso pakabino 120 inkilų, kuriuos pagamino Tardymo izoliatoriaus nuteistieji, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Mastaičių parke inkilus kabinęs meras pasveikino visus su prasidėjusiu pavasariu ir džiaugėsi, kad graži savivaldybės tradicija kasmet suburia gausų būrį pakaunės gyventojų.

„Inkilų kėlimo pradininkas Lietuvoje buvo mūsų kraštietis Tadas Ivanauskas. Ši tradicija gyvuoja jau daugiau nei 100 metų. Ačiū Alšėnų bendruomenei, kuri taip aktyviai šiandien susirinko Mastaičių parke, iniciatyvos partneriams, Kauno tardymo izoliatoriui“, – kalbėjo savivaldybės vadovas.

Įvairiaspalvius namus paukščiams, kurie buvo kabinami parke, gamino ir Mastaičių daugiafunkcio-mokyklos mokiniai.

Girininkas Henrikas Mostauskis paaiškino, kaip ir kur kabinti inkilus sparnuočiams, kad jie norėtų apsigyventi naujuose namuose. Po instruktažo talkininkų būrys išsiskirstė po visą Mastaičių parką.

Atlikę darbą, talkininkai mėgavosi bendruomeninėmis vaišėmis, garavo medžiotojų klubo „Šališkės“ išvirsta sriuba.

Kauno rajono savivaldybė sugrįžusiems paukščiams kasmet ruošia naujus namus ir organizuoja inkilų kėlimo akcijas: pernai į medžius iškelti 125 inkilai, 2022 metais – 150.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA