Jau galima registruoti vaikus į Kauno mokyklas | Kas vyksta Kaune

Jau galima registruoti vaikus į Kauno mokyklas

Asociatyvi / KMS nuotr.

Mažųjų kauniečių tėveliai kviečiami iki pavasario pabaigos registruoti savo atžalas į pasirinktas miesto bendrojo ugdymo mokyklas. Prašymus galima patogiai teikti internetu arba pristatant į pasirinktą įstaigą – abudu būdai yra lygiaverčiai ir pranašumo nesuteikia.

Tėveliai ar globėjai nuo kovo 15 dienos iki gegužės 31-osios elektroninius prašymus gali pildyti internetu imokykla.kaunas.lt. Kelerius metus sėkmingai funkcionuojanti registracijos sistema leidžia tai atlikti vos per kelias minutes.

Jeigu tarp pageidaujamų ugdymo įstaigų nepasirinkta priskirtoji mokykla pagal deklaruotą gyvenamąją vietą savivaldybės teritorijoje, informacinė sistema ją priskirs automatiškai.

„Kauno pasiekimai švietimo srityje jau eilę metų yra vieni aukščiausių šalyje ir tą kokybės kartelę miestas toliau kelia aukštyn: nuo renovuojamų mokyklų pastatų, atnaujinamų erdvių ir tvarkomų sporto aikštynų iki inovatyvių ugdymo metodų bei pedagogų kompetencijų stiprinimo. Tikslas yra vienas – kas vaikai Kauno mieste turėtų šiuolaikišką, patrauklią ir saugią aplinką mokytis“, – teigia Kauno miesto tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkės pavaduotojas Benjaminas Želvys.

Nesant galimybių užpildyti prašymą informacinėje sistemoje, jis pateikiamas tiesiogiai pasirinktoje mokykloje. Vienas vaikas gali būti registruojamas į dvi miesto įstaigas, teigiama Kauno miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Pirmumas teikiamas vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Kauno mieste ir patenka į mokyklai priskirtą teritoriją, arčiausiai ugdymo įstaigos. Vertinant gautus prašymus, atsižvelgiama į gyvenamosios vietos deklaravimo datą, vaiko specialiuosius ugdymosi poreikius bei mokykloje jau besimokančius seses ar brolius.

Esant laisvų vietų, Kauno miesto bendrojo ugdymo įstaigose laukiami visi norintieji ir iš kitų savivaldybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA