Pavasario pasveikinimą Kauno simfoninis orkestras parengė su jaunaisiais muzikantais | Kas vyksta Kaune

Pavasario pasveikinimą Kauno simfoninis orkestras parengė su jaunaisiais muzikantais

Asociatyvi / KMSO „Facebook“ nuotr.

Pirmosios kalendorinio pavasario dienos vakarą į tradicinį koncertą klasikinės muzikos gerbėjus kviečia Kauno miesto simfoninis orkestras (vyr. dirigentas Constantine Orbelian, JAV, vadovas Algimantas Treikauskas), programą parengęs kartu su jaunaisiais Juozo Naujalio muzikos gimnazijos atlikėjais. Kasmet daugybės šypsenų ir griausmingų ovacijų sulaukiantis pasirodymas šiais metais vėl nudžiugins publiką naujais talentais ir nuoširdžiomis emocijomis. Koncertas vyks Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Pasak renginio organizatorių, prieš keliolika metų užgimusi kūrybinė jaunųjų Juozo Naujalio muzikos gimnazijos auklėtinių partnerystė su Kauno miesto simfoniniu orkestru yra visų labai branginama.

Smagu ir tai, kad koncertų publika pirmoji gali susipažinti su ryškiausiomis J. Naujalio muzikos gimnazijos „žvaigždutėmis“ – talentingais tarptautinių konkursų laureatais, įvertinti jų muzikalumą ir artistiškumą.

Gabiausieji gimnazistai Kauno filharmonijos scenoje gali pasijusti tikrais atlikėjais, lygiaverčiais profesionalių atlikėjų partneriais, „pasimatuoti“ muzikanto – solisto rūbą.

Savo ruožtu orkestras gali susipažinti su tais, kurie ateityje, tikėtina, po muzikos studijų papildys garsų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų Kauno miesto simfoninį orkestrą.

Bendras jo bei J. Naujalio muzikos gimnazijos projektas – išskirtinė galimybė jauniesiems muzikams groti ne tik su savo bendraamžiais, tačiau pirmą kartą koncertą atlikti kartu su profesionaliais orkestro muzikantais.

Galimybė būti atrinktiems groti kartu su profesionalais daugeliui paauglių tampa stimulu mokytis ir siekti pačių geriausių rezultatų.

„Jau ne vienerius metus rengdami šiuos koncertus, mes suteikiame puikią progą būsimiems solistams pajausti darbo su simfoniniu orkestru specifiką. Viliamės, kad tai jauniesiems muzikantams padės ateityje siekiant profesinės sėkmės“, – sako orkestro vadovas A. Treikauskas.

Penktadienio vakarą koncerte diriguojant Karoliui Variakojui, su Kauno miesto simfoniniu orkestru kaip solistai muzikuos šie gimnazijos moksleiviai: Danielė Banišauskaitė (fortepijonas), Viltė Kišonaitė (fortepijonas), Julija Rockina (fortepijonas), Milda Šalučkaitė (smuikas), Austina Mažeikaitė (smuikas), Emilija Melzbakaitė (smuikas), Liepa Razmutė (violončelė), Smiltė Petrošiūtė (violončelė),Amelija Lapinskaitė (klarnetas) bei Gustas Bartulis (klarnetas).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA