Gyventojai kaltina „Kauno švarą“ dėl perpildytų konteinerių, bet bendrovė turi atsaką | Kas vyksta Kaune

Gyventojai kaltina „Kauno švarą“ dėl perpildytų konteinerių, bet bendrovė turi atsaką papildyta

Skaitytojos ir „Kauno švaros“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ koliažas

„Kas vyksta Kaune“ pasiekė skaitytojos Ingos laiškas apie šiukšlių konteinerius, esančius Kovo 11-osios gatvės daugiabučių kieme. Anot kaunietės, šiukšlės aplink konteinerius išmėtytos, o patys konteineriai perpildyti.

Kaip teigė apie problemą pranešusi skaitytoja, aplink esančių namų konteineriai – taip pat pilni. Dėl šios priežasties, žmonės deda šiukšles šalia.

Susisiekus su „Kauno švara“, bendrovė atsiuntė nuotrauką, kurioje užfiksuota priežastis, kodėl konteineriai nebuvo ištuštinti. Kaip galima suprasti, pravažiavimą šiukšlių sunkvežimiui užtvėrė pastatytas automobilis „Audi“. Šis buvo pastatytas pažeidžiant Kelių eismo taisykles, nes visai čia pat stovi kelio ženklas „Sustoti draudžiama“.

„Kauno švaros“ nuotr.

„Kauno švaros“ komentaras apie susidariusią situaciją:

„Mišrių ir kitų atliekų konteinerių ištuštinimas laiku – efektyvaus atliekų tvarkymo dalis, todėl bendrojo naudojimo atliekų konteineriuose yra įmontuoti davikliai, skirti atliekų užsipildymo lygiui konteineryje matuoti. Išmanioji sistema matuoja konteinerių užsipildymo lygį ir tokiu būdu praneša, kiek konteineryje yra atliekų. Programa ne tik persiunčia visus duomenis belaidžiu ryšiu, tačiau prognozuoja kada atliekų konteineris bus pilnas, todėl visada sužinome pirmieji apie apypilnius atliekų konteinerius.

Informacija dėl Kovo 11-osios g. 38 užsipildžiusius atliekų konteinerius buvo žinoma, aptarnavimas turėjo būti vasario 16 d., tačiau darbuotojai neturėjo galimybės privažiuoti prie atliekų konteinerio, dėl netvarkingai sustatytų automobilių. Konteineris aptarnautas vasario 17 d.

Pagal Atliekų Tvarkymo taisyklių 86.6 punktą atliekų turėtojai (gyventojai) turi užtikrinti, kad šiukšliavežė netrukdoma privažiuotų prie atliekų konteinerių aikštelių. Maloniai prašome sudaryti sąlygas mūsų darbuotojams ištuštinti atliekų konteinerius. Dėkojame už supratingumą.“

Papildyta vasario 20 dieną 14.09 val.

„Kauno švaros“ atstovė papildomai pridūrė, kad šįkart dėl minėto atvejo į policijos pareigūnus nesikreipė.

„Pranešimas policijai apie neleistinoje vietoje sustatytus automobilius, kurie trukdo privažiuoti prie atliekų konteinerių, užima labai daug laiko, kas įtakoja kitų konteinerių aptarnavimo vėlavimą. Policija visada ieško automobilio savininko, kad patrauktų neleistinoje vietoje pastatytą automobilį, tačiau ne visada pavyksta susisiekti su savininku, o mes sugaištame labai daug laiko.

Atskiruose Kauno miesto mikrorajonuose turime keletą bendrijų pirmininkų, su kuriais galime susitarti aptarnavimo laiką, priklausomai nuo to, kada yra laisvas privažiavimas prie atliekų konteinerių. Geranoriški bendrijų pirmininkai informuoja, kada įmanoma pravažiuoti. Būna atvejų, net patys paskambina į policiją ir pasirūpina, kad mes turėtume galimybę ištuštinti atliekų konteinerius“, – teigė „Kauno švaros“ atstovė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA