Iš Kauno universiteto pašalintas studentas planuoja skųsti teismo sprendimą | Kas vyksta Kaune

Iš Kauno universiteto pašalintas studentas planuoja skųsti teismo sprendimą

BNS / Jurgita Andriejauskaitė 2024/02/11 12:16
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Iš Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) pernai pašalintas miuziklą apie aukštąją mokyklą sukūręs ir platformoje „Youtube“ jį platinęs studentas ketina skųsti teismo sprendimą, kuriuo toks aukštosios mokyklos sprendimas pripažintas pagrįstu.

„Taip, ketinu skųst ir tikiuosi, kad šįkart mano prašymas bus patenkintas“, – BNS sakė iš universiteto pašalintas Jonas (tikras vardas redakcijai žinomas).

VDU jaunuolis baigė pusę katalikų teologijos bakalauro studijų, už dalį jų mokėjo.

„Buvau pašalintas dėl miuziklo, bet čia ne apie miuziklą, čia ledkalnio viršūnė, įtampos kulminacija, nes kėliau tam tikrus studijų kokybės klausimus sau ir kitiems kolegoms“, – teigė buvęs studentas.

Jaunuolis teigė skundęsis studijų kokybe – medžiagos nesuteikimu, necenzūrine dėstytojų kalba, kitomis problemomis.

Būtent studijų kokybės klausimus jis teigė bandęs simboliškai atspindėti miuzikle, tačiau pastarasis sulaukė pasipiktinimo ir buvo vertinamas VDU Etikos komisijoje. Galiausiai priimtas sprendimas studentą pašalinti.

Pašalintas studentas teigia, kad miuziklas yra „vaikiško lygio, tokius daro mokykloje“, o tam tikros vertintos frazės buvo išimtos iš konteksto.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai sausį paskelbė, kad VDU sprendimas pašalinti studentą buvo pagrįstas.

Bylos duomenimis, jaunuolis sukūrė ir „Youtube“ platformoje platino miuziklą, kuriuo žeminta kitų asmenų garbė ir orumas, grasinta fiziniu susidorojimu, taip pat niekintas universitetas, fakultetas ir jo bendruomenė.

Anot VDU, tokia studento saviraiška akivaizdžiai prieštaravo universiteto Etikos kodekso pamatiniams principams. Anot jo, miuziklas nebuvo atsitiktinis ar netyčinis studento elgesys, o sukurtas po to, kai šis neteko valstybės finansuojamos vietos ir jau buvo pripažintas pažeidęs universiteto Etikos kodeksą, dėl ko jam skirtas asmeninis įspėjimas ir kvietimas nutraukti neetišką elgesį.

Anot teismo pranešimo, VDU atstovai byloje taip pat buvo pateikę įvairių asmenų skundų bei kitų institucijų atsiliepimų dėl ieškovo elgesio, kurie patvirtino jo sistemingą, tyčinį ir piktybinį veikimą prieš universitetą ir jo bendruomenę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA