Ūkininkų kantrybė trūko: Kauno rajone rikiavosi traktoriai | Kas vyksta Kaune

Ūkininkų kantrybė trūko: Kauno rajone rikiavosi traktoriai

Asociatyvi / KRS nuotr.

Širyt Sausinės kaime (Užliedžių sen.) rikiavosi sunkioji žemės ūkio technika, degė laužai, girdėjosi šūksniai – taip žemdirbiai ruošėsi protesto žygiui į Vilnių. Akciją organizuoja Lietuvos žemės ūkio taryba ir Lietuvos ūkininkų sąjunga. Vieni aktyviausių akcijos dalyvių – Kauno rajono ūkininkai.

Į Sausinės kaimą palaikyti žemdirbių atvyko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas su komanda, Babtų Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebonas Žilvinas Zinkevičius, ūkininkų partneriai – agroverslo įmonių vadovai, žurnalistai, rašoma Kauno rajono savivaldybės Facebook įraše.

Žemės ūkio technika prekiaujančios įmonės „East West Agro“ vadovas Gediminas Kvietkauskas žygio dalyvius pakvietė į lauko arbatinę, ūkininkas Edvardas Abukauskas vaišino karštu šiupiniu.

Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas Mindaugas Maciulevičius sakė, kad žemdirbiams trūko kantrybė, nes pastaraisiais metais problemos žemės ūkyje buvo ne sprendžiamos, o tik gilinamos.

Akcija siekiama atkreipti ir valdžios, ir visų Lietuvos žmonių dėmesį į sudėtingą situaciją, visuomenės supriešinimą, didelę atskirtį tarp miesto ir kaimo.

Antradienį prie akcijos prisidėjo ir anksčiau protestą Kauno rajone surengę privačių miškų savininkai. Ūkininkai sausio pradžioje visoje Lietuvoje degindami laužus protestavo prieš Vyriausybės vykdomą žemės ūkio politiką, padidintą suskystintų naftos dujų akcizą, daugiamečių pievų atstatymą, ragino spręsti pieno krizę ir kitas problemas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA