V. Zelenskis pirmajai poniai D. Nausėdienei įteikė Ukrainos valstybinį apdovanojimą | Kas vyksta Kaune

V. Zelenskis pirmajai poniai D. Nausėdienei įteikė Ukrainos valstybinį apdovanojimą

V. Skaraičio nuotr.

Oficialaus vizito į Lietuvą atvykęs Ukrainos Prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį Ukrainos centre pirmajai poniai Dianai Nausėdienei įteikė Ukrainos valstybinį apdovanojimą – I laipsnio Kunigaikštienės Olgos ordiną, rašoma LR Prezidentūros internetinėje svetainėje.

Apdovanojimas D. Nausėdienei skirtas už reikšmingą asmeninį indėlį stiprinant tarptautinį bendradarbiavimą, Ukrainos valstybės suvereniteto ir teritorinio vientisumo palaikymą, Ukrainos valstybės populiarinimą pasaulyje.

„Tai apdovanojimas visiems Lietuvos žmonėms, kurie nuo pat karo pradžios, niekieno neraginami ir neprašomi, susivienijo vardan Ukrainos ir jos žmonių. Mes teikėme ir teiksime visokeriopą pagalbą, nes taip liepia mūsų širdys. Mes ir toliau remsime Ukrainą visomis priemonėmis bei išgalėmis. Mes nepavargsime ir neleisime pavargti kitiems“, – sakė D. Nausėdienė.

V. Skaraičio nuotr.

Prasidėjus karui Ukrainoje Lietuvos pirmoji ponia ėmėsi lyderystės telkiant pagalbą nuo karo į Lietuvą pasitraukusiems Ukrainos žmonėms, ypač moterims ir vaikams.

Pirmosiomis karo dienomis D. Nausėdienė kartu su Ukrainos pirmąja ponia Olena Zelenska inicijavo Ukrainos centro Vilniuje steigimą. Mecenatų visame pasaulyje dėka Ukrainos centras galėjo operatyviai suteikti visapusišką pagalbą, kurios reikėjo Ukrainos pabėgėliams, atvykusiems iš karo draskomos Tėvynės, telkti jų šeimas ir visą ukrainiečių bendruomenę Lietuvoje. Ilgainiui centras tūkstančiams ukrainiečių tapo saugiu prieglobsčiu ir vilties bei Ukrainos integracijos į Europą žiburiu.

2021 m. Ukrainos Prezidentas Volodymyras Zelenskis už išskirtinius nuopelnus Ukrainai ir jos žmonėms Jaroslavo Išmintingojo I laipsnio ordinu yra apdovanojęs Prezidentą Gitaną Nausėdą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA