Žadamas įspūdingas šaltis: kada moksleiviai gali neiti į mokyklą? | Kas vyksta Kaune

Žadamas įspūdingas šaltis: kada moksleiviai gali neiti į mokyklą?

delfi.lt 2024/01/04 19:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sinoptikams žadant įspūdingą šaltį jau šį savaitgalį ir pirmadienį, primename, kad oro temperatūrai nukritus iki 20 laipsnių šalčio ar žemiau, į mokyklą gali neiti pradinukai ir 5 klasių mokiniai. Jeigu oro temperatūra yra 25 laipsniai žemiau nulio, į mokyklą gali neiti ir kitų klasių mokiniai. Primename, kad pirmadienį moksleiviai turėtų grįžti į mokyklas po dviejų savaičių kalėdinių atostogų, jeigu termometrų rodikliai neviršys nurodytų skaičių.

Pagal ankstesnį ŠMSM pranešimą, apribojimai dėl šalčio negalioja ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigoms. Į darželius vaikus pristato tėvai, todėl, kai šalta, jie turi pasirūpinti saugiu vaikų atvykimu. Visos mokyklos dirba ir priima vaikus esant bet kokiai temperatūrai. Jeigu į mokyklą atvyksta vienas ar keli mokiniai, jiems organizuojami užsiėmimai. Tad jeigu mokiniai gyvena netoli mokyklos arba juos į mokyklą atveža tėvai, patariama jiems dalyvauti pamokose. Pėsčiomis ar viešuoju transportu į mokyklą per šalčius rekomenduojama nevykti. Ruošiantis į mokyklą, būtina atkreipti dėmesį ne tik į faktinę, bet ir jutiminę oro temperatūrą konkrečioje vietovėje, įvertinti vėjo žvarbumą.

Kaip nustatoma Bendruosiuose ugdymo planuose, mokiniams, neatvykusiems į mokyklą dėl šalčio, mokymuisi reikalinga medžiaga skelbiama mokyklų interneto svetainėse ir elektroniniuose dienynuose, konsultacijas teikia mokytojai nuotoliniu būdu. Šios dienos yra įskaičiuojamos į ugdymo dienų skaičių, tad ir neatvykusiems mokiniams atidirbti vėliau nereikia.

Sekmadienį orus lems anticiklono pietrytinė dalis, tad orai bus ramūs, tačiau labai šalti. Tiek naktį, tiek dieną atsiras nemažai pragiedrulių. Laukia sausesnė para ir snigti jau neturėtų. Pūs nestiprus šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Naktį esant giedram dangui temperatūra sparčiai nukris iki 15-20, šiaurės rytiniuose rajonuose vietomis ir iki 21-26 laipsnių šalčio. Dieną šaltis laikysis ir temperatūra bus apie 10-15, kai kur Šiaurės Rytų Lietuvoje 16-21 laipsnį šalčio.

Pirmadienį orų situacija keisis menkai. Vis dar orus lems ties Skandinavija esanti aukšto slėgio sistema. Pragiedrėjimų danguje netruks, o pasnigti neturėtų. Naktį pūs šiaurės rytų, dieną nepastovios krypties vėjas, bus nestiprus. Ir toliau bus šalta ir temperatūra naktį vėl sparčiai kris iki 15-20, šiaurės rytiniuose rajonuose ir iki 21-26 laipsnių šalčio, o dieną daugelyje rajonų laikysis 11-16, vakariniame šalies pakraštyje 6-10 laipsnių šaltis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA