Kelionės aplink Europą šaltuoju sezonu: kuo pasirūpinti verta iš anksto? | Kas vyksta Kaune

Kelionės aplink Europą šaltuoju sezonu: kuo pasirūpinti verta iš anksto?

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Nors keliauti automobiliu po Europą kur kas populiariau vasarą, vis daugiau nuotykių entuziastų išsiruošia tokioms kelionėms ir šaltuoju sezonu. Priežastis išties paprasta – šventiškai pasipuošę miestai atsiveria naujomis spalvomis ir kvapais, o žiemos sukaustytas kraštovaizdis primena apie nostalgiškąjį švenčių laikotarpį. Viena, ką turėtumėte atminti – į tokias keliones verčiau nesileisti ekspromtu – pasirūpinti svarbu vos keletu dalykų, kurie gali tapti lemtingais kelyje.

Įvertinkite automobilio būklę ir pasirūpinkite vinjetėmis

Pradėti tokios kelionės planavimą derėtų bent mėnesį prieš – kitu atveju galite imti jausti stresą nespėdami sutvarkyti paprasčiausių dalykų. Jei jau nusiteikėte automobiliu pakeliauti po mūsų žemyną, pirmiausia pasirūpinkite būtent savo transporto priemonės būkle. Tai, greičiausiai, neatims daug laiko – tereikia užsukti į patikimą servisą, kuriame specialistai galėtų apžiūrėti važiuoklę bei patikrinti variklio darbą ir jo svarbiausius elementus.

Tiesa, neatmeskite situacijos, kuomet servise galite išgirsti ir nekokią diagnozę – užsislėpę gali tykoti patys įvairiausi gedimai. Tokiu atveju svarbu įvertinti situaciją – galbūt nebeverta investuoti didelės sumos į seną automobilį. Verčiau gauti paskolą automobiliui internetu ir įsigyti naują ir patikimą transporto priemonę.

Kaip bebūtų, prieš kelionę nederėtų aklai pasitikėti net ir naujai įsigytu automobiliu – patikėkite jį profesionalų vertinimui ir taip užtikrinkite visišką savo kelionės sėkmę. Taip pat pasirūpinkite kokybiškomis padangomis ir priekinio bei galinio stiklo valytuvais – šios detalės gali būti lemiamos važiuojant prastesniu oru ar tiesiog mažiau prižiūrimais regioninės reikšmės keliais.

Prieš išriedėdami iš kiemo pasirūpinkite ir būtinais mokesčiais bei leidimais. Dažniausiai įvažiuojant į užsienio šalis prireikia įsigyti vinjetę (sumokėti kelių naudotojo mokestį). Kai kuriose šalyse šį formalumą galima sutvarkyti internetu – sumokėti galite naudodamiesi internetine bankininkyste.

Vykdami per šalį turėkite spausdintą vinjetės dokumentą arba įsigykite lipduką, kurį galite pritvirtinti prie priekinio automobilio stiklo vidinės pusės. Tiesa, tokie leidimai reikalingi ne visose šalyse, todėl planuodami maršrutą būtinai patikrinkite, koks poreikis yra pravažiuojamose šalyse.

Apžvelkite veiklų galimybes ir įvertinkite biudžetą

Savaime suprantama, kad keliaudami žiemą negalėsite pasinaudoti galimybe lepintis kaitria pietų Europos saule ir vargu, ar paragausite daugybę artigianale ledų skonių. Vis dėlto, šaltasis sezonas, kitaip, nei gali pasirodyti, taip pat turi ką pasiūlyti – dabar yra kone tobulas laikas aplankyti didžiuosius miestus ir žymiausius jų objektus. Prabėgus šventėms ir nurimus šurmuliui čia lieka tik pavieniai turistų būreliai, kurie nesudaro ilgų eilių, o ir pasimėgauti architektūra bei kitu menu ramybėje bus kur kas maloniau.

Nepraleiskite galimybės paskanauti vietinės virtuvės šedevrų – lankykite restoranus, kavines, desertines ir net užkandines – čia galite atrasti tikrai nepakartojamų skonio derinių. Žinoma, prieš leisdamiesi į gurmaniškus nuotykius, būtinai įvertinkite savo biudžetą ir iš anksto numatykite, kokią sumą galite skirti tokioms veikloms, nes, štai, pavyzdžiui, Paryžiuje vakarienė šeimai gali atsieiti ir kelis šimtus eurų.

Nepamirškite sezoniškųjų malonumų

Žinoma, keliaudami automobiliu po Europos miestus ir miestelius nepamirškite pasimėgauti sezono kuriama magija – užsukite pamatyti pasipuošusių eglučių, paragaukite tradicinių gardėsių, mėgaukitės jaukia atmosfera ir pasidžiaukite kiekviena kartu praleista akimirka. Na, o keliaujantiems po švenčių verta užsukti į vandens pramogų parkus ar pasimėgauti SPA paslaugomis – šaltuko išmargintas vaizdas už lango nuteikia dar maloniau, todėl skanauti egzotišką kokteilį šiltame baseine bus tiesiog nepakartojama!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA