Kaip saugiai pasiekti namus, jei Naujųjų naktį vartosite alkoholinius gėrimus? | Kas vyksta Kaune

Kaip saugiai pasiekti namus, jei Naujųjų naktį vartosite alkoholinius gėrimus?

Asociatyvi / D. Ruzgio nuotr.

Jei planuojate vartoti alkoholinius gėrimus per Naujųjų metų vakarėlį, yra keletas būdų, kaip saugiai grįžti namo. Portalas „Kas vyksta Kaune“ pateikia paprastus patarimus, kaip išvengti problemų ir nesėsti prie vairo išgėrus.

Iš anksto susitarkite su draugu, kuris nevartos alkoholio: Prieš vakarėlį susitarkite, kad vienas iš draugų būtų blaivus ir galėtų jus parvežti namo.

Naudokitės taksi arba pavėžėjimo programėlėmis: Užsisakykite taksi arba naudokitės programėlėmis kaip „Uber“, „Bolt“, „Etaksi“ ar kitomis, kurios gali būti saugus ir patogus būdas grįžti namo. Naujųjų metų naktį tokios kelionės brangesnės, bet kainuoja kur kas pigiau nei prarasti vairuotojo pažymėjimą ar sukelti eismo įvykį su pasekmėmis.

Viešasis transportas: Jei tai įmanoma ir saugu, naudokitės viešuoju transportu. Prieš išvykdami pasitikrinkite transporto tvarkaraščius.

Skambinkite draugui ar šeimos nariui: Paskambinkite patikimam draugui ar šeimos nariui, kad jis jus parvežtų namo.

Eikite pėsčiomis, jei saugu ir arti: Jei esate netoli namų ir saugu eiti pėsčiomis, tai gali būti geras variantas. Tačiau vertinkite savo būklę ir pajėgumą pasiekti kelionės tikslą.

Likite ten, kur esate: Jei kelionė namo nėra saugi arba nerandate tinkamo būdo grįžti, geriau likite ten, kur esate. Tai gali reikšti nakvynę draugo namuose arba viešbutyje.

Niekada nevairuokite išgėrę: Niekada nesėskite prie vairo būdami neblaivūs. Tai ne tik draudžiama, bet ir kelia didelį pavojų jūsų bei kitų žmonių gyvybėms.

Atsiminkite, geriausia iš anksto pasirūpinti grįžimo namo planu, kad galėtumėte saugiai ir atsakingai mėgautis švente.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA