Be K. Maksvyčio likęs „Žalgiris“ KMT atkrintamąsias pradėjo pergale prieš „Wolves“ | Kas vyksta Kaune

Be K. Maksvyčio likęs „Žalgiris“ KMT atkrintamąsias pradėjo pergale prieš „Wolves“

„BC Žalgiris“ „Facebook“ paskyros nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užtikrinta pergale pradėjo Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio seriją su Vilniaus „Wolves“. Lietuvos čempionai Kėdainiuose vykusią dvikovą laimėjo rezultatu 95:76 (28:13, 22:25, 17:16, 28:22).

Dvikovos pradžioje po keturis taškus surinko Laurynas Birutis ir Rolandas Šmitas, po dvitaškį įmetė Keenanas Evansas ir Edgaras Ulanovas, o Edmondas Sumneris taikliai metė iš toli – 15:7. L. Birutis įmetė dar du taškus iš po krepšio, Tomas Dimša sumetė baudų metimus, dviejų taškų vertės metimus pataikė Lukas Lekavičius ir K. Evansas, Kevarriusas Hayesas įdėjo greitoje atakoje, o Brady Manekas smeigė tritaškį – 28:13.

Austinas Hollinsas realizavo du baudų metimus, B. Manekas įmetė dvitaškį ir du baudų metimus, o penkiais taškais pasižymėjo L. Lekavičius – 39:23. Dvitaškiu savo taškų sąskaitą atsidarė Dovydas Giedraitis, keturis taškus įsirašė R. Šmitas, T. Dimša taškus rinko baudų metimais, o E. Sumneris taikliai metė iš toli – 50:38.

Baudų metimus realizavo L. Birutis ir E. Ulanovas, E. Sumneris pataikė trečią savo tritaškį, bet varžovai priartėjo – 57:48. Vieną baudos metimą realizavo T. Dimša, keturis taškus iš eilės surinko B. Manekas, greitą ataką dvitaškiu užbaigė Danielius Lavrinovičius, o kitoje greitoje atakoje tritaškį iš kampo pataikė T. Dimša – 67:54.

Iš toli taikliai metė K. Evansas ir L. Lekavičius, o puikią atkarpą sužaidęs B. Manekas pasižymėjo vienuolika taškų – 84:61. Aštuonis taškus iš eilės surinko L. Birutis, R. Šmitas įmetė baudos metimą, o E. Sumneris dvikovą užbaigė puikiu dėjimu – 95:76.

„Žalgiris“: B. Manekas 22, L. Birutis 16, E. Sumneris 11, L. Lekavičius 10, R. Šmitas 9 (8 atk. kam.), T. Dimša 8 (6 atk. kam.), K. Evansas 7 (3 per. kam.), E. Ulanovas 4 (5 rez. perd.), D. Lavrinovičius 2, K. Hayesas 2 (2 per. kam.), D. Giedraitis 2, A. Hollinsas 2.

„Wolves“: T. Thurmanas 17, C. Mekowulu 14.

Atsakomasis mačas vyks sausio 21 d. „Žalgirio“ arenoje. Kaip primena „Delfi“, šios komandos LKL reguliariajame sezone pasidalino po pergalę – 75:64 ir 55:79.

Šeštadienį „Žalgiriui“ paskelbus, kad klubas bendru sutarimu skiriasi su Kaziu Maksvyčiu ir laukia atvykstančio Andrea Trinchieri, tapo aišku, kad šį vakarą žalgiriečiams vadovaus Tautvydas Sabonis, o jam talkins Gintaras Krapikas ir Evaldas Beržininkaitis.

Tai – oficialus T. Sabonio debiutas vyriausiojo trenerio pareigose. Prieš tai jis K. Maksvytį yra pavadavęs tik ikisezoniniuose mačuose pasirengimo cikle.

„Vilkai“ šį kartą žaidžia ne Vilniuje ir net ne Alytuje dėl jau suplanuotų renginių tų miestų arenose. Šios poros nugalėtojai pusfinalyje susikaus su „Šiauliais“ arba Jonavos „CBet“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA