Vilkijietė D. Rimkutė su porininke D. Karaliene pelnė metų komandos apdovanojimą | Kas vyksta Kaune

Vilkijietė D. Rimkutė su porininke D. Karaliene pelnė metų komandos apdovanojimą

Lietuvos irkluotojų federacijos nuotr.

Baigiantis 2023-iesiems sostinėje paskelbti ir pagerbti geriausi metų sportininkai. Ant nugalėtojų pakylos kilo ir vilkijietė Dovilė Rimkutė. Ji su Donata Karaliene pelnė Metų komandos apdovanojimą.

Porinę dvivietę valtį irkluojantis duetas svarbiausiose metų varžybose dukart pasipuošė sidabro medaliais – vicečempionėmis tapo ir Europos, ir planetos pirmenybėse. Be to, ši įgula iškovojo Lietuvai kelialapį į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Šauniųjų irkluotojų pavardės dar kartą nuskambėjo skelbiant Metų trenerį – Virgaudą Leknicką. Pelnyti šį titulą jam padėjo dar vienos buvusios Kauno rajono sporto mokyklos auklėtinės, raudondvarietės Ievos Adomavičiūtės pasiekimai. Ieva ir Kamilė Kralikaitė užėmė 10 vietą pasaulio čempionate ir taip pat iškovojo olimpinį kelialapį.

Lietuvos sporto apdovanojimai – prestižinė šventė, kurios metu tradiciškai pagerbiami geriausi olimpinio ir paralimpinio sporto atletai, treneriai, komandos.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos paralimpinio komiteto ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuojamame renginyje šiemet buvo įteikta 11 apdovanojimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA