Šefo pasiūlymas Kūčių stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių | Kas vyksta Kaune

Šefo pasiūlymas Kūčių stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

/ Organizatorių nuotr.

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui žuvis, nori išmėginti ir naujus pasiūlymus. Todėl užkandinės „100 procentų“ virtuvės šefas Kūčioms siūlo išbandyti kiek kitaip nei mums įprasta paruoštos silkės receptą, kuris atkeliavo iš Vokietijos.

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje – pats prekymetis. Pasak prekybininkų – populiariausi produktai prieš šventes tradiciniai: silkės su galvomis, jūros lydekos, šamai ir karpiai farširavimui, taip pat starkiai, eršketai, rašoma Prekybos miestelio „Urmas“ pranešime žiniasklaidai.

Norintiems per šventes išbandyti ką nors naujo prekybininkai siūlo brotolą, triušiažuvę. Pastarosios privalumai ruošiant – nereikės vargti su žvynais ir kaulais. Brotola – panaši į jūros lydeką, tik sezoninė. Abiejų žuvų mėsa balta, jos tinka tiek kepti, tiek troškinti.

Na, o turguje įsikūrusios užkandinės „100 procentų“ virtuvės šefas Ignas Vedeikis Kūčių stalui siūlo vokiškai paruoštą silkę, kurios galima paragauti arba užsisakyti šventėms šioje užkandinėje.

„Galėsite išbandyti kai ką naujo, nes čia šiek tiek kitaip derinami skoniai, nei mums įprasta. Receptą pateikiu be griežtai tikslių kiekių ir nurodymų, nes šventinis laikotarpis ir taip įtemptas, ir nereikia pernelyg apsikrauti ruošos darbais ar galvos galvos sukimu dėl gramų ir procentų. Be to, kiekviena šeimininkė patiekalus Kūčių stalui nori daryti savaip, su meile šeimai, tad nedidelės improvizacijos yra sveikintinos“, – aiškino šefas.

Vokiška silkė ant bulvių riekelių

Jums reikės:
Kokybiškos silkės,
Balto ar raudono svogūno,
Rauginto arba marinuoto agurko,
Mėgstamų grybų,
Šiek tiek svogūnų laiškų dėl gaivumo,
Keleto vidutiniškai išvirtų bulvių,
Keleto šaukštelių Jūsų mėgstamų garstyčių,
Jums patinkančios užtepėlės ar majonezo, grietinės arba susmulkinto avokado su šlakeliu citrinos ir prieskonių
Keleto mažų skiltelių citrinos, paprikos ar krapų papuošimui.

Gaminimas:
Mažais kubeliais supjaustytą silkę, grybus, svogūnus, agurkėlius suberiame drauge, lengvai sumaišome, jeigu norisi – apšlakstome citrinos sultimis.

Virtas bulves supjaustome riekelėmis, jas lengvai apkepiname keptuvėje ar orkaitėje. Bulvių riekeles išdėliojame lėkštėje, užtepame pasirinktą užtepėlę, grietinę ar majonezą. Toliau dedame kauburėlį įdaro, ant jo viršaus – pusę arbatinio šaukštelio mėgstamų garstyčių.

Papuošiame Jūsų norimais priedais: krapais, citrina ar paprika.

Skanaus!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA