Į Lietuvą uždrausta įvežti e. cigarečių skystį su saldikliais | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą uždrausta įvežti e. cigarečių skystį su saldikliais

BNS / Sniegė Balčiūnaitė 2023/12/21 18:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje nuo kitų metų lapkričio turi nebelikti elektroninių cigarečių pildyklių su skysčiu, kuriame būtų pridėtinių ar natūralių saldiklių ir cukraus.

Seimas ketvirtadienį uždraudė nuo 2024 metų lapkričio į Lietuvą įvežti elektronines cigaretes ir jų pildykles su skysčiu, kuriame būtų pridėtinių ar natūralių saldiklių ir cukraus.

Už tokias Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas balsavo 98 Seimo nariai, prieš nebuvo, o keturi susilaikė.

Demokratų frakcijos „vardan Lietuvos“ narė Laima Nagienė siūlė kuo greičiau uždrausti įvežti pildykles su skysčiu su saldikliais ir cukrumi: „Ar dar ilgai savo vaikus žudysime? Tėvai labai laukia šio įstatymo“.

Dabar skysčiuose, kuriais pildomos e. cigaretės, draudžiami vitaminai arba kiti priedai, sudarantys įspūdį, kad šie rūkalai yra naudingi ar mažiau kenksmingi sveikatai, taip pat kofeinas, taurinas ar kiti priedai bei stimuliuojamieji junginiai, siejami su energija ir gyvybingumu.

Taip pat draudžiami priedai, nudažantys išsiskiriančias medžiagas, arba nesudeginto pavidalo, turintys reprodukcijai pavojingų medžiagų, vadinamųjų KMR savybių, taip pat kvapiosios medžiagos, išskyrus tabako kvapą ir skonį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA