„Kauno švaros“ šiukšliavežio vairuotojo klaida kainavo gyvybę: teks stoti prieš teismą | Kas vyksta Kaune

„Kauno švaros“ šiukšliavežio vairuotojo klaida kainavo gyvybę: teks stoti prieš teismą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje A. S., dirbęs šiukšliavežio vairuotoju, kaltinamas dėl eismo įvykio sukėlimo, kurio metu žuvo po sunkiasvore transporto priemone nukritęs ir mirtinai sužalotas vyras.

Kaltinamojo akto duomenimis, 2023 m. vasario 28 d. A. S., vairuodamas šiukšliavežį ir važiuodamas atbuline eiga, ant šiukšliavežio vairuotojo pusės galinės pakopos vežė krovėją, o šiam nukritus, galimai to nepastebėjo, laiku nesustojo ir ant jo užvažiavo, rašoma Lietuvos teismų pranešime žiniasklaidai.

A. S. kaltinamas, jog pažeidė ir vidines darbdavio nustatytas taisykles, draudžiančias vežti krovėjus, stovinčius ant šiukšliavežio pakopų, važiuojant atbuline eiga, ir kelių eismo reikalavimus: nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių, vairuodamas nestebėjo aplinkos, nežiūrėjo per galinio vaizdo veidrodėlius ir kamerą, neįsitikino, kad nėra kliūčių ir tęsė judėjimą. Manoma, jog dėl minėtų aplinkybių galėjo įvykti eismo įvykis, dėl kurio nukritęs nukentėjusysis žuvo.

A.S. kaltinamas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus (Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA