„AS Monaco“ į nugarą kvėpavęs „Žalgiris“ turėjo pripažinti svečių pranašumą | Kas vyksta Kaune

„AS Monaco“ į nugarą kvėpavęs „Žalgiris“ turėjo pripažinti svečių pranašumą

„Kas vyksta Kaune“, Žalgiris.lt inf. 2023/12/08 21:59
/ „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (5-8) pralaimėjimu užbaigė dvigubą Eurolygos savaitę. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 79:83 (19:23, 18:23, 22:11, 20:26) nusileido „AS Monaco“ (8-5) ekipai.

Sėkmingą reidą po krepšiu surengė Dovydas Giedraitis, vidutinio nuotolio metimą pataikė Kevarriusas Hayesas, metimą iš po krepšio įmetė Rolandas Šmitas, bet varžovų pradžia buvo geresnė – 6:13. Po du taškus įsirašė R.Šmitas ir Laurynas Birutis, o D.Giedraitis, Edmondas Sumneris ir Tomas Dimša pataikė po tritaškį – 19:23.

Dviem metimais iš po krepšio pasižymėjo T.Dimša, o Edgaras Ulanovas ir Danielius Lavrinovičius pridėjo po tolimą metimą – 29:35. Iš toli dar kartą taikliai metė D.Giedraitis, trijų taškų vertės metimu savo pirmuosius taškus pelnė Keenanas Evansas, o K.Hayesas dėjimu iš viršaus pataisė netikslų komandos draugo metimą – 37:46.

Įspūdingu dėjimu ataką užbaigė K.Hayesas, o nelengvus dvitaškius sumetė K.Evansas ir E.Ulanovas – 43:51. T.Dimša ir E.Ulanovas paleido po taiklų tritaškį, o po šešių E.Sumnerio taškų, L.Biručio dėjimo ir sėkmingo T.Dimšos reido po krepšiu, žalgiriečiai jau buvo priekyje – 59:57.

L.Birutis ir E.Ulanovas pasižymėjo po puolime atkovotų kamuolių, bet tai buvo visi taškai per pusę kėlinio – 63:63. Devynis taškus pelnė R.Šmitas, K.Evansas surinko penkis, iš po krepšio dar įmetė T.Dimša, bet varžovai buvo pranašesni – 79:83.

„Žalgiris“: T.Dimša 14, R.Šmitas 13 (11 atk. kam.), E.Ulanovas 10, K.Evansas 10 (7 rez. perd., 2 per. kam.), E.Sumneris 9, D.Giedraitis 8 (4 rez. perd., 2 per. kam.), L.Birutis 6 (7 atk. kam., 2 blk.), K.Hayesas 6 (5 atk. kam.), D.Lavrinovičius 3.

„AS Monaco“: M.Jamesas 25, J.Blossomgame’as 13, E.Okobo 12, A.Diallo 11.

Rungtynėms buvo registruota 11 žaidėjų. Komandai negalėjo padėti iš rotacijos iškritęs Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius ir Brady Manek. Susitikimui registruoti du jauni žaidėjai – Nedas Montvila ir Dovydas Butka.

Penktadienio vakaro varžybas stebėjo Eurolygos vykdantysis direktorius Paulius Motiejūnas. Jis Kaune lankosi pirmą kartą po to, kai vasarą paliko Kauno ekipą ir tapo Eurolygos vadovu.

K. Maksvytis prieš rungtynes

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis prieš šio vakaro rungtynes kalbėjo apie galimus iššūkius ir ką aikštelėje reiks nuveikti žaliai baltiems. Treneris nepamiršo ir ištikimų sirgalių palaikymo, kuris itin svarbus tokiomis akimirkomis.

„Laukia rungtynės su viena iš elitinių Eurolygos komandų, – spaudos konferencijoje prieš rungtynes kalbėjo K. Maksvytis. – Grįžę praktiškai visi žaidėjai, taip pat (Jordanas) Loydas, kuris anksčiau nežaidė. Labai fiziška ir atletiška komanda. Sakyčiau, kad pagal sudėtį vieni iš Eurolygos favoritų ir to neslepia. Su išreikštomis žvaigždėmis, kaip Mike‘as Jamesas, kuris geroje formoje, su mums gerai pažįstamu Donatu Motiejūnu, kuris taip pat geroje formoje dabar. Laukia rimtos rungtynės.

Kalbant apie mus, sunkus etapas. Paskutinis pralaimėjimas buvo skaudus ir dar netektys. Manau, kad neturime nieko kito, kaip tik susivienyti komandoje. Taip pat lauksime pagalbos iš savo fanų, dabar kelerias rungtynes žaisime namie, tai tikiu, kad sujungę jėgas nepasiduosime ir kovosime dėl pergalės.“

Pilnutėlė arena

Gruodžio 8 d. Kauno „Žalgirio“ arena vėl buvo pilnutėlė, išpirkti visi bilietai į rungtynes. Bilietų taip pat nebegalima įsigyti į gruodžio 14 d. rungtynes su Belgrado „Partizan“.

Tai jau 23-ios Kauno „Žalgirio“ Eurolygos namų rungtynės iš eilės, kuriose sirgaliai išperka visus bilietus.

Išparduoti bilietai ir į gruodžio 22 d. rungtynes su „FC Barcelona“.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA