Iš E. Masiulio konfiskuoti 241,4 tūkst. eurų perduodami valstybei | Kas vyksta Kaune

Iš E. Masiulio konfiskuoti 241,4 tūkst. eurų perduodami valstybei

BNS / Ingrida Steniulienė 2023/11/24 15:47
Eligijus Masiulis / ELTA, D. Labučio nuotr.

Iš „MG Grupės“ politinės korupcijos byloje nuteisto buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio konfiskuoti 241 tūkst. 490 eurų perduodami į valstybės biudžetą.

„Teismas išsiuntė raštą Specialiųjų tyrimų tarnybai, nes joje saugomi iš E. Masiulio konfiskuoti pinigai. Raštas išsiųstas dėl pinigų perdavimo“, – BNS penktadienį sakė Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Apeliacinis teismas trečiadienį pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą ir nuteisė visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje.

Teismas buvusio „MG Grupės“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio kyšiu E. Masiuliui pripažino visuomenėje garsiai nuskambėjusį degtinės butelį bei butelio dėžutę su joje buvusiais pinigais.

E. Masiulis penktadienį prisistatė į Klaipėdos apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą.

Galutinė jam paskirta subendrinta bausmė – laisvės atėmimas 5 metams 6 mėnesiams. Jam taip pat 5 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei konfiskuoti kaip kyšis gauti pinigai.

E. Masiulis 2008–2016 metais buvo Liberalų sąjūdžio pirmininkas, 2000–2016 metais – Seimo narys. 2008–2012 metais ėjo susisiekimo ministro pareigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA