Kaunas ruošiasi Kalėdoms: jau kyla pirmieji papuošimai | Kas vyksta Kaune

Kaunas ruošiasi Kalėdoms: jau kyla pirmieji papuošimai aiški Kauno eglės įžiebimo data

Kaunas ruošiasi Kalėdom / R. Tenio nuotr.

Iki didžiųjų metų švenčių likus jau mažiau nei dviem mėnesiams, kalėdinė atmosfera po truputį pradedama justi Kaune – kyla pirmieji miesto papuošimai.

Nors dar neseniai prisiminėme mirusiuosius, atėjo metas ruoštis Kalėdoms, naujam užgimimui. Rotušės aikštėje jau pradėtas statyti Kauno Kalėdų miestelis – kyla šventiniai kupolai. Senamiestyje pasirodė ir žaliaskarės.

Tikėtina, kad greitu metu Rotušės aikštės centre ar netoli jo atsiras ir šių metų kalėdinė eglutė. Kaip jau skelbėme anksčiau, eglutė turės būti laisvai prieinama, apšviečiama šviesos diodų (LED) lemputėmis. Reikalavimai dekoracijų medžiagai – patvarumas, formos ir spalvos išlaikymas.

Šių metų Kalėdų eglės devizas, kaip įvardijama viešojo pirkimo dokumentuose – „Angelų palytėta“.

„Šiandien daugiau apie eglutę tikrai nepapasakosiu, nes to projekto dar nesiėmiau, tik pasitvirtinome. Dabar rimtas darbas, kurį užbaiginėjame – dekoracijų įrengimas zoologijos sodo atidarymui. Už dviejų savaičių galbūt atskleisčiau daugiau detalių.

Bus sakrali, jokių fejerverkų, didelių spalvų. Kol kas galiu tik tiek pasakyti. Visąlaik yra tam tikros inspiracijos, tema atsiranda ne iš tuščio. Idėjų yra daug, tiesiog šiuo metu surezonavo ši, tad, tikėkimės, ir padarysime“, – spalio 4-ąją naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistui trumpai pakomentavo Kauno kalėdinių dekoracijų guru Jolanta Šmidtienė.

Puošimo idėja ir jos įgyvendinimo paslaugos miestui kainuos tiek pat, kiek ir pernai – 160 tūkst. eurų su PVM.

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, Kauno Kalėdų eglės įžiebimas vyks paskutinį lapkričio šeštadienį, 25 dieną.

Kauno miesto savivaldybė detalių apie Kauno eglutės įžiebimą tikina atskleisti negalinti, nes dar vyksta pirkimų procedūros. Daugiau konkretesnės informacijos tikimės paskelbti šį trečiadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA