Kaune vienas po kito virsta medžiai: kodėl jie taip skubiai pjaunami? | Kas vyksta Kaune

Kaune vienas po kito virsta medžiai: kodėl jie taip skubiai pjaunami?

Kaunietės dėmesį patraukė Kovo 11-osios g. ir Taikos pr. žiedo sankryžoje vykę intensyvus darbai – vienas po kito čia virto medžiai. Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja teiraujasi – kodėl jie taip skubiai pjaunami?

„Gal jūs žinote, kodėl taip skubiai pjaunami medžiai? Darbininkai dirba išsijuosę Kovo 11-osios g. ir Taikos pr. žiedo sankryžoje prie plovyklos“, – teiravosi kaunietė.

Miesto planavimo ir architektūros skyriaus Statybos dokumentų poskyrio vedėjas Donatas Grybauskas naujienų portalui pakomentavo, kad šioje vietoje planuojami du nauji statybos projektai.

„Kauno miesto savivaldybės administracija yra išdavusi du statybos leidimus statyti naujus statinius tokiems projektams: „Paslaugų paskirties pastato Kovo 11-osios g. 72A, Kaune, statybos projektas“ ir „Kitos paskirties inžinerinių statinių (savitarnos automobilių plovyklos) Kovo 11-osios g. 72, Kaune, statybos projektas“, – informavo D. Grybauskas.

Nors statybos leidimai išduoti, Kauno miesto savivaldybė teigia net negavusi prašymo dėl leidimo saugotinų medžių kirtimui šioje vietoje.

„Aplinkos apsaugos skyrius nėra gavęs prašymo dėl leidimo išdavimo saugotinų medžių kirtimui Kovo 11-osios 72 ar 72A, Kaune. Leidimo savivaldybės vykdomoji institucija nėra išdavusi ir informacijos apie ketinimą kirsti ar kitaip pertvarkyti želdinius neturi.

Vadovaujantis 2020- 08 -21 inventorizavimo kortele minėtuose žemės sklypuose saugotinų želdinių užfiksuota 21“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius vedėja R. Savickienė.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis, viešosios tvarkos specialistai atlikę faktinių aplinkybių patikrinimą minimoje vietoje užfiksavo 8 galimai skirtingų medžių rūšių nupjautus kelmus.

Surinkta medžiaga dėl nupjautų medžių buvo persiųsta Aplinkos apsaugos departamentui prie Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos Kauno valdybai, tolimesniam tyrimui.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA