„Bitė Lietuva“ nori išsinuomoti dalį Kauno ligoninės stogo | Kas vyksta Kaune

„Bitė Lietuva“ nori išsinuomoti dalį Kauno ligoninės stogo

Kauno klinikinė ligoninė

Kauno miesto savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyrius, atsižvelgdamas į UAB „Bitė Lietuva“ prašymą, parengė miesto tarybos sprendimo projektą. Anot jo rengėjos – Negyvenamųjų statinių valdymo poskyrio vyriausiosios specialistės Ernestos Narkevičienės, Sprendimo projekto tikslas – išnuomoti viešo konkurso būdu telekomunikacinei įrangai ir antenoms pastatyti 5 metams, bet ne ilgiau kaip iki nuosavybės teisės į turtą perėjimo kitam asmeniui, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninei perduoto nekilnojamojo turto dalį – 4 kv. m ligoninės pastato Šilainiuose, Josvainių g. 2, stogo.

Miesto politikai turėtų artimiausiame savivaldybės tarybos posėdyje pritarti nekilnojamojo turto nuomos sutarties projektui, – nustatyti stogo dalies pradinį nuompinigių dydį – 75 Eur per mėnesį už 1 kv. m ir įstatymų nustatyto dydžio PVM (jei nuomininkas yra PVM mokėtojas).

Administracijos paaiškinimu, UAB „Bitė Lietuva“ dėl tokios nuomos į savivaldybę kreipėsi liepos 19-ąją. Įmonė pateikė UAB „Bitė Lietuva“ Judriojo skaitmeninio radijo ryšio tinklo bazinės stoties projektą, kuriame numatyta, jog nuomojamas turtas užimtų apie 3,7 kv. m stogo. Ligoninės pastatas Josvainių g. 2 nuosavybės teise priklauso Kauno miesto savivaldybei ir neatlygintinai naudotis panaudos pagrindais yra perduotas VšĮ Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninei.

Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymas numato, kad „Asmenys, kuriems valstybės ir savivaldybių turtas perduotas neatlygintinai naudotis, negali jo išnuomoti ar kitaip perduoti naudotis tretiesiems asmenims“.

Tiesa, pagal Kauno miesto savivaldybės turto perdavimo panaudos pagrindais tvarkos aprašą, panaudos davėjas, gavęs jos gavėjo prašymą arba sutikimą, gali savivaldybės tarybos nustatyta tvarka išnuomoti dalį pagal panaudos sutartį perduoto turto arba suteikti panaudos pagrindais laisvu nuo panaudos gavėjo vykdomos veiklos laiku. Tokia sąlyga turi būti įrašyta panaudos sutartyje.

LSMU Kauno ligoninė
R. Tenio nuotr.

Pažymėtina, kad šių metų rugpjūčio 1 dieną su Kauno ligonine yra pasirašytas susitarimas, kuriuo pakeista nuo 1997 m. gruodžio 18 d. iki dabar galiojusi panaudos sutartis dėl sveikatos priežiūros biudžetinės įstaigos valdomo turto perdavimo savivaldybės sveikatos priežiūros viešajai įstaigai. Įrašyta papildoma sąlygą, kad panaudos davėjas, gavęs gavėjo prašymą arba sutikimą, gali Kauno miesto savivaldybės tarybos nustatyta tvarka išnuomoti dalį pagal panaudos sutartį perduoto turto.

Bendrovė „Bitė Lietuva“ šių metų liepos 19-ąją savivaldybei pateikė ir dieną prieš tai Kauno ligoninės surašytą raštą, patvirtinantį, kad neprieštaraujama daliai panaudos pagrindais valdomo turto (stogo) nuomai.

Įdomu tai, kad nuompinigių dydis apskaičiuojamas, vadovaujantis Savivaldybės turto nuompinigių skaičiavimo ir mokėjimo tvarkos aprašu, patvirtintu pernai liepą Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu. Apskaičiavus nuompinigių dydį, 1 kv. metro stogo dalies kaina yra 2,61 Eur per mėnesį (be PVM), viso nuomojamo turto nuoma per mėnesį sudarytų 10,44 Eur (be PVM).

Viešai skelbiamame Aiškinamajame rašte pasakyta, kad šiuo metu Kauno miesto savivaldybė yra sudariusi sutartis dėl Laisvės al. 96, Gedimino g. 36 ir S. Dariaus ir S. Girėno g. 29A, Kaune, dalies stogo (kai kuriose sutartyse kartu ir su dalimi patalpų) nuomos su UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Tele2“ ir AB „Telia Lietuva“ antenoms pastatyti. Minėtos bendrovės šiuo metu moka apie 30 Eur už 1 kv. m per mėn. be PVM.

Beje, UAB „Bitė Lietuva“ savo prašyme nurodo, jog galėtų mokėti 3000 Eur metinį nuomos mokestį. Tad savivaldybės tarybos nariams siūloma patvirtinti pradinį nuompinigių – 75 Eur (be PVM) už 1 kv. m per mėnesį. Tokiu būdu už visą nuomojamą stogo plotą nuomos kaina per mėnesį sudarytų 300 Eur (be PVM).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA