Kauno senamiesčio „atvirukas“ – smarvė ir sąvartynas? | Kas vyksta Kaune

Kauno senamiesčio „atvirukas“ – smarvė ir sąvartynas?

Šiukšlių konteineriai Kauno senamiestyje / Skaitytojo nuotr.

Į naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kaunietis, neapsikentęs Kauno širdyje užduodžiama smarve ir matomu sąvartynu šalia vaikų darželio ir paveldosauginės bibliotekos. „Kauno švaros“ atstovai teigia, jog darbuotojai atliekų išvežimo metu konteinerius ištuština ir surenka ant žemės išmėtytas šiukšles.

„Tikiu, kad ši naujiena būtų aktuali platesnei auditorijai. Kauno miesto širdyje, senamiestyje tarp A. Mapu g. 18 ir J. Jablonskio g. 21, vidiniame kieme yra konteineriai. Jau retai kur mieste statomi atviri ir be rūšiavimo galimybės. Deja, čia yra būtent tokie.

Prie pat yra įsikūręs vaikų darželis (kvapo, ligų, nešvaros, graužikų pavojus) ir šalia biblioteka paveldo saugomame name. Kauno miesto savivaldybės Aplinkosaugos skyrius jau ne vienerius metus žada, jog šie konteineriai bus iškelti, o nauji pastatyti šalia Steigiamojo seimo aikštės. Tačiau panašu, jog planai ir pažadai prasilenkia su realybe ir sąvartynas toliau puošia Kauno miesto senamiestį“, – pasakojo portalo skaitytojas.

Šiukšlių konteineriai Kauno senamiestyje / Skaitytojo nuotr.

Pasak kauniečio, į gyventojų prašymus ir raginimus nėra reaguojama, nors šiukšlės krenta per kraštus, o paukščiai ir asocialūs žmonės konteinerius iškrapšto (kadangi šiukšlės nebetelpa konteineriuose, jos tiesiog kaupiasi ant žemės).

Vis dėlto, „Kauno švaros“ atstovai teigia, kad A. Mapu g. 18 ir J. Jablonskio g. 21 vidiniame kieme yra komunalinių atliekų konteineriai, kurie aptarnaujami pagal nustatytą grafiką. „Kauno švaros“ darbuotojai ištuština konteinerius ir surenka ant žemės išmėtytas šiukšles.

„Laikotarpiu tarp išvežimų, tvarką atliekų konteinerių aikštelėje privalo prižiūrėti patys gyventojai ar už tvarką atsakingi administratoriai. Rūšiuoti gyventojai taip pat gali – pakuočių atliekas reiktų nunešti į visai šalia esančius atliekų rūšiavimo konteinerius, adresu Gertrūdos g. 38 arba netoliese esančius konteinerius, automobilių stovėjimo aikštelėje, prie Gertrūdos g. 22“, – gyventojus tvarką palaikyti ragino „Kauno švara“ atstovė.

„Kauno švaros“ atstovai pasidalijo nuotraukomis, darytomis spalio 2 d. 13 val. Jose matyti, kad kiemas yra tvarkingas. Taip pat buvo nusiųstas ekipažas smulkių šiuklių aplink konteinerius sušlavimui.

„Kauno Švaros“ nuotr.

Pasak „Kauno švaros“, pagirtina kad atliekų turėtojai žino atliekų tvarkytojų pareigas, tačiau turėtų žinoti ir savo pareigas bei suprasti, jog atliekų tvarkymas yra susijęs su jų pačių gyvenimo kokybe. Gyventojai taip pat turėtų tvarkytis, nemėtyti šiukšlių, stengtis gyventi švarioje aplinkoje.

„Tik nuo mūsų visų bendrų pastangų priklauso ne tik mūsų kiemų, bet ir miesto grožis. Prašome ir raginame gyventojus išmetus atliekas uždengti dangčius, kad paukščiai neišnešiotų atliekų. Kaip rašo pats gyventojas, atliekas išmėto ir asocialūs žmonės, tačiau nuo to mes neapsaugosime.

Prašome nedėti stambiagabaričių, žaliųjų, statybinių atliekų šalia konteinerių ar kiemo kampuose. Atliekas, joms neskirtose vietose, palikti draudžiama. Gyventojai šias atliekas nemokamai gali nuvežti į Kauno RATC (Kauno regiono atliekų tvarkymo centras) atliekų surinkimo aikšteles“, – priminė „Kauno švara“ atstovė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA