Kauno „Žalgiris“ už I. Brazdeikį sulauks solidžios išpirkos | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ už I. Brazdeikį sulauks solidžios išpirkos

Lrytas.lt 2023/09/25 14:23
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savaitgalį Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas oficialiai atsisveikino su pernai prie komandos prisijungusiu puolėju Ignu Brazdeikiu. Sekmadienį 24-erių lietuvis sukirto rankomis su Pirėjo „Olympiakos“ komanda.

I. Brazdeikis su praėjusio sezono Eurolygos vicečempionais pasirašė trejų metų sutartį.

Nors „Žalgiris“ ir neteko svarbaus puolėjo, bet paguodai kauniečiai sulauks saldžios pinigų sumos. Naujienų portalas „Eurohoops“ praneša, kad „Olympiakos“ Lietuvos čempionams už Igną Brazdeikį sumokės 500 tūkst. eurų siekiančią išpirką.

„Tokioje sezono stadijoje nesinori didelių permainų, bet sulaukęs Eurolygos vicečempionų pasiūlymo I. Brazdeikis pareiškė norą palikti komandą. Į mus kreipėsi ir Pirėjo „Olympiakos“ klubas, todėl teko ieškoti bendro sprendimo ir geriausių sąlygų susiklosčiusioje situacijoje. Derybose išsakėme savo poziciją, su kuria kitai pusei sutikus, teko priimti šį nelengvą sprendimą. Bet kokiu atveju dėkojame Ignui už čia praleistus metus“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas.

Traumą paskutinėse Pasaulio taurės turnyro rungtynėse patyręs I. Brazdeikis su žalgiriečiais keliavo į treniruočių stovyklą Kipre, bet draugiškame turnyre, kuriame „Žalgiris“ susitiko su „Olympiakos“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“, ant parketo nepasirodė.

Prie „Žalgirio“ 2022 m. vasarą prisijungęs I. Brazdeikis debiutiniame savo Eurolygos sezone per rungtynes rinkdavo po 11,6 taško, atkovodavo po 2,9 kamuolio ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Betsafe-LKL“ čempionate jis pelnydavo po 8,6 taško, atkovodavo po 2,9 kamuolio ir atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA