Šeštadienį į Kačerginę susirinks tūkstančiai ėjimo entuziastų | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį į Kačerginę susirinks tūkstančiai ėjimo entuziastų

Organizatorių nuotr.

Pirmąjį rudens šeštadienį, rugsėjo 2 dieną, Kačerginės miestelį užplūs aktyvaus laisvalaikio mėgėjai iš visos šalies. Čia vyks dvidešimt ketvirtąjį kartą Lietuvoje organizuojamas didžiausias nemokamas sveikatingumo renginys „IKI Ėjimo varžybos“, dalyvius kviesiantis žingsniuoti vaizdingu maršrutu, o įveikus jį – apsipirkti unikaliame žingsnių turguje. Besiruošdami jam tūkstančiai dalyvių žingsnių santaupas kaupė ne vieną mėnesį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kurortiniais takais

Aštuntuosius metus organizuojamo renginio komanda šį kartą dalyvius pakvietė į ypatingą Kauno rajono vietą – Kačerginę. Specialiai renginiui parengtas 10,5 kilometro maršrutas kvies atrasti visas žaviausias miestelio įžymybes. Organizatoriai džiaugėsi, jog suplanuota trasa turėtų nustebinti net ir tuos, kurie Kačerginėje lankęsi ne kartą.

„Planuoti renginį Kauno regione visuomet teikia be galo daug džiaugsmo. Būtent čia kasmet sulaukiame didžiausio skaičiaus dalyvių ir jų entuziazmo. O jau po pirmojo apsilankymo Kačerginėje supratau, jog šiemet jiems galėsime pristatyti itin nuostabų maršrutą. Žingsniuojant mane pačią be galo sužavėjo kvapnūs pušynai, vaizdingos panoramos ir, žinoma, žymieji miestelio šaltiniai. Visus renginio dalyvius raginu nepamiršti kartu su savimi pasiimti daugkartinių gertuvių ir žingsniuojant jas papildyti gaiviu šaltinių vandeniu“, – sako renginio organizatorė Vlada Musvydaitė-Vilčiauskė.

Organizatorių nuotr.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas atskleidė, jog į Kauno rajoną sugūžėję tūkstančiai aktyvaus laisvalaikio entuziastų galės vieni pirmųjų atrasti ir naujausias Kačerginės lankytinas vietas.

„2017 m. sugrąžintas istorinis teisingumas, kuomet Kačerginei kartu su dar dviem Kauno rajono miesteliais – Kulautuva ir Zapyškiu, suteiktas kurortinės teritorijos statusas. Šis pripažinimas savivaldybei leido dar labiau vystyti miestelio plėtrą ir tvarkymąsi, todėl šiandien galime didžiuotis atgimusia medine architektūra, akį traukiančiomis istorinėmis vilomis, patogia turizmo infrastruktūra – prieplauka, dviračių ir pėsčiųjų takais, sutvarkyta Šaltinio aikšte ir įsikūrusiais naujais verslais.

Visai netrukus bus užbaigtas ir naujas traukos objektas – pėsčiųjų takas su apžvalgos aikštele, nuo kurios bus galima grožėtis Nemuno pakrančių augmenija, besidriekiančiais Kačerginės miškais ir stebėti paukščių kolonijas. Linkiu visiems žygio dalyviams pajausti, įkvėpti ir atrasti šį nuostabų Pakaunės miestelį, kuriame poilsiavo ir savo gražiausius kūrinius kūrė Jonas Biliūnas, Jonas Jablonskis, Stasys Šimkus, Juozas Naujalis ir Pranas Mašiotas“, – sako meras.

Pažintiniais punktais papildytą virtualų renginio maršrutą dalyviai galės rasti nemokamoje vaikščiojimo programėlėje „#walk15“.

Iš tolimiausių Lietuvos kampelių

Likus kelioms dienoms iki renginio, į ėjimo varžybas jau užsiregistravo netoli 15 tūkst. dalyvių. Aktyviai laukimo nuotaikomis socialiniuose tinkluose besidalinantys ėjikai teigė į Kauno rajoną atvyksiantys net iš tolimiausių šalies kampelių – Nidos, Šilutės, Kuršėnų, Zarasų bei kitų miestų ir miestelių.

„IKI Ėjimo varžybose“ einu ne pirmą kartą, tačiau tai bus mano pirmoji pažintis su Kačergine. Tikiuosi vaizdingo maršruto, smagaus laiko ir, žinoma, puikaus, dar vasarą menančio oro“, – renginio bendruomenėje dalijosi viena iš dalyvių.

„Tikimės superinės, tik „#walk15“ būdingos žygių atmosferos, pakilios auros, smagumo žygiuojant kartu su visais“, – rašė kita dalyvė.

Daug į renginį užsiregistravusių ėjikų teigia, jog laukia ne tik pasivaikščiojimo, bet ir įvertinimo po to – medalių bei apsipirkimo unikaliame žingsnių turguje.

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį žingsnių turguje dalyviai galės rinktis iš 16 skirtingų rūšių vaisių bei daržovių, 6 skirtingų rūšių skanėstų augintiniams. Taip pat už žingsnius dalyviai galės pirkti granolą, gardžius augalinius ledus bei gauti nuolaidą aktyvaus laisvalaikio prekėms.

Kviečia atvykti tvariai

Organizatoriai, puoselėdami tvarumo vertybes, į renginį kviečia vykti aplinkai draugiškais būdais – automobilius iškeisti į dviračius, riedučius, viešąjį transportą arba ėjimą pėsčiomis. Jie primena, jog šeštadienį kas valandą iš Kauno Kačerginės link kursuos 157 autobusas.

Renginys Kačerginėje prasidės jau šį šeštadienį, rugsėjo 2 d. 11 val. Renginio starto ir finišo vieta – Liepų parko aikštė. Dalyvavimas nemokamas, tačiau būtina registracija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA