Sinoptikai įspėja apie audringus orus ir pavojingus reiškinius | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai įspėja apie audringus orus ir pavojingus reiškinius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio dieną orai žada būti neramūs, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba bei puslapis „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

„Trečiadienį vakare laukia trečioji ir, galimai, stiprioji audros banga. Estofex ir vėl duoda 2 audrų lygį. Skaičiuojama, kad pavojingiausios orų sąlygos bus Rytų Lietuvoje“, – įspėja „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, trečiadienį bus debesuota su pragiedruliais. Trumpi lietūs su perkūnija pasklis po daugelį šalies rajonų. Vietomis lis smarkiai, iškris kruša, o besikeičiančios krypties vėjas per perkūniją kai kur sustiprės iki 15–20 m/s, Rytų Lietuvoje vietomis pasieks 21-23 m/s.

Bus tvanku ir šilta. Šalies rytuose oras įkais iki 26-31 laipsnio karščio. Vakarinėje šalies pusėje bus gaiviau. Žemaitijoje ir arčiau Baltijos temperatūra pasieks 20-25 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienio naktį orai pradės rimti, bet dar pasitaikys pavojingų reiškinių. Naktį beveik visur trupai palis, vietomis su perkūnija smarkiai. Per perkūniją taip pat tikėtini staigūs vakario vėjo sustiprėjimai iki 15-18 m/s. Atvės vos iki 14-19 laipsnių. Dieną taip pat beveik visur trumpai palis, kai kur nuaidės perkūnijų garsai. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš vakarų. Oras sušils iki 19-24 laipsnių šilumos.

Penktadienį vakarų vėjas atneš truputį gaivesnį orą, bet kartu vėl atplauks lietaus debesys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA