Vaikų pagrobimu įtariama I. Vilčinskienė išleista iš areštinės, jai užsegta apykojė | Kas vyksta Kaune

Vaikų pagrobimu įtariama I. Vilčinskienė išleista iš areštinės, jai užsegta apykojė

BNS / Ingrida Steniulienė 2023/08/09 15:39
Inga Vilčinskienė / DELFI nuotr.

Savo vaikų pagrobimu ir pasikėsinimu neteisėtai kirsti valstybės sieną įtariama Inga Vilčinskienė trečiadienį išleista iš Kauno policijos areštinės.

„Šiandien moteriai baigėsi kardomosios priemonės laikotarpis, ir ji išleista taikant intensyvią priežiūrą, skiriamas elektroninis stebėjimo įtaisas, dar kitaip vadinamas apykoje“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Dovilė Ežerinskienė.

Kaip skelbta, teismas antradienį patenkino prokurorės prašymą ir įtariamajai skyrė intensyvią priežiūrą.

Ši kardomoji priemonė moteriai skirta baigiantis suėmimo terminui. Jo pratęsti prokuratūra neprašė nurodžiusi, kad tam nėra pagrindų – įtariami nusikaltimai nesunkūs, moteris anksčiau neteista.

I. Vilčinskienė iki lapkričio 9 dienos yra įpareigota nuolat dėvėti elektroninę stebėjimo įrangą, būti namų zonoje nuo 17 valandos vakaro iki 9 valandos ryto.

I. Vilčinskienę ir jos sutuoktinį teismas leido suimti praeitą savaitę: moterį devynioms paroms, vyrą – mėnesiui, suėmimas už akių be termino tėvams paskirtas liepos pabaigoje.

Trys 5, 7 ir 9 metų amžiaus vaikai, kuriuos liepą galimai savavališkai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ pasiėmė tėvai, prieš savaitę surasti Lietuvos pasienyje su Baltarusija, kai, kaip teigė teisėsauga, šeima greičiausiai ketino kirsti sieną.

Vaikų tėvus ir juos automobiliu vežusį asmenį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Vaikai iš šeimos buvo paimti birželį. Kaip skelbta, jie nelankė mokyklos, neturėjo asmens dokumentų, nesilankė pas gydytojus, šeima nepriėmė siūlomos pagalbos.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla yra įvardijęs, kad ieškant vaikų buvo dirbama su visuomenės grupe, pasivadinusia „suverenais“. Valstybės saugumo departamentas yra skelbęs, kad ši grupė vadovaujasi „valstybės teisėtumą neigiančia antivalstybine ekstremistine ideologija“.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA