Dainavos mikrorajono gyventojams trūksta kantrybė: po kiekvieno stipresnio lietaus esame priversti kviesti avarinę tarnybą | Kas vyksta Kaune

Dainavos mikrorajono gyventojams trūksta kantrybė: po kiekvieno stipresnio lietaus esame priversti kviesti avarinę tarnybą

Asociatyvi „Kas vyksta Kaune“, skaitytojo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Penktadienį naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė kauniečio nusiskundimas Birželio 23-osios gatvės sutvarkymu. Vyras tikina, jog kiekvieną kartą šioje gatvėje nupjauta žolė nėra surenkama ir tai gyventojams sukelia problemų.

„Esame Birželio 23-osios g. 14 gyventojai. Trūksta kantrybė žiūrint į atsainų „Kauno Švaros“ požiūrį į savo darbą. Kiekvieną kartą po nupjautos žolės tas pats“, – situaciją iliustruojančiu vaizdo įrašu dalijosi kaunietis.

Penktadienio ryte nupjauta žolė taip ir palikta ant pėsčiųjų takų, nesurinkta. Kaip teigia apie situaciją redakcijai pranešęs vyras, po kiekvieno stipresnio lietaus Dainavos mikrorajono gyventojai yra priversti kviesti avarinę tarnybą, kad atkimštų lietaus nuotekas, nes įeiti į laiptinę tampa nebeįmanoma, rūsiai yra apsemiami.

„Nupjauta žolė ir palikta ant pėsčiųjų takų. Negana to, kad visą savaitgalį nešime šienainį į namus, o jeigu lis, užsikiš lietaus nuotekos ir vėl sems kiemą“, – pasikartojančia nemalonia patirtimi dalijosi vyras.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ dėl situacijos detalizavimo kreipėsi į „Kauno švarą“. Bendrovės atstovai patikino, kad dėl Birželio 23-osios gatvės tvarkymo nusiskundimų niekada neturėjo.

„Prie daugiabučių namų žaliųjų plotų nupjauta žolė nėra surenkama, ji paliekama kaip natūrali trąša. Nuo šalia esančių takelių žolė yra nušluojama. Prie minėto namo žolė buvo nušienauta liepos 28 dieną. Po šienavimo darbų, teritoriją prižiūrintis darbuotojas visuomet susitvarko. Žolė būna nušluojama tą pačią arba sekančią darbo dieną“, – komentavo „Kauno švara“ atstovė.

Pasak bendrovės „Kauno švara“, liepos 28 dieną darbuotojas nesuspėjo nuo takelių nušluoti žolės, tačiau kiemas gražiai sutvarkytas pirmadienį iš ryto.

„Dėkojame gyventojams už informaciją, tik bendromis pastangomis pasieksime, kad mūsų miestas taptų nepriekaištingai švarus. Gyventojai turintys pastebėjimų dėl aplinkos priežiūros, atliekų išvežimo visada gali kreiptis kokybe@svara.lt“, – pastebėjimais dėl aplinkos tvarkymo ragino aktyviai dalintis „Kauno švara“.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA