Rungtynėse prieš Sakartvelą į aikštelę žengs Lietuvos rinktinės žvaigždės | Kas vyksta Kaune

Rungtynėse prieš Sakartvelą į aikštelę žengs Lietuvos rinktinės žvaigždės

K. Maksvyčio komentaras

Tiksint paskutinėms valandoms iki Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinio mačo su Sakartvelu, vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis paskelbė, kurie žaidėjai žengs ant parketo. Prie kamuolio antradienio rungtynėse prisilies pagrindinės sudėties krepšininkai, o kai kuriems po susitikimo bus ištarta „sudie“.

Išbandys pagrindinius žaidėjus

Antradienio popietę „Žalgirio“ arenos prieigose surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje K. Maksvytis atskleidė, ko krepšinio gerbėjams tikėtis kontrolinėse rungtynėse su Sakartvelo rinktine.

„Laukia dar vienos kontrolinės rungtynės. Ruošiamės dvyliktuką perduoti pagrindiniams rinktinės krepšininkams. Žais Jonas Valančiūnas, Ignas Brazdeikis, Rokas Jokubaitis, Dovydas Giedraitis.

Laukia atletiška, įdomi Sakartvelo komanda, bus labai įdomu prieš juos išbandyti savo jėgas. Ąžuolas Tubelis jau prisijungė prie rinktinės, bet kol kas treniruojasi individualiai“, – sakė treneris. Kol kas neaišku, kada jaunasis puolėjas pasirodys aikštėje.

Primena D grupėje laukiančius priešininkus

Paklaustas apie Sakartvelo ir pasaulio čempionato pirmame etape laukiančios Juodkalnijos paraleles, K. Maksvytis pripažino, kad šios rinktinės kažkiek panašios.

„(Kartvelai – aut. past.) turi gana stiprią aukštaūgių liniją, taip pat natūralizuotą įžaidėją. Kietumas, žaidimo stilius, tikriausiai, artimi Juodkalnijos krepšininkams, su kuriais susidursime pasaulio čempionate“, – komentavo strategas.

K. Maksvytis pridūrė, kad kol kas rinktinės stovykloje daugiau gerų dalykų: gera chemija, atmosfera treniruotėse. „Manau, jei taip dirbsime ir toliau, galime pasiekti visai neblogą rezultatą“, – teigė vyriausiasis rinktinės treneris.

K. Maksvyčio komentaras
K. Maksvytis / R. Tenio nuotr.

Šiuo metu rinktinės kandidatų sąraše yra 18 žaidėjų. Kai kuriems bus padėkota už darbą jau po antradienio mačo Kaune, o galutinį dvyliktuką K. Maksvytis ketina skelbti apie rugpjūčio vidurį, prieš išvykstant į Taivaną, kur lietuvių lauks paskutinės kontrolinės rungtynės su Puerto Riko ir Latvijos rinktinėmis.

Prieš tai lietuviai dar išbandys jėgas draugiškuose mačuose su Suomija ir Prancūzija – su abiem rinktinėm bus sužaista po du kartus.

Startas – rugpjūčio 25-ąją

2023-iųjų FIBA pasaulio krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 25 d. – rugsėjo 10 d. Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje. Turnyre varžysis 32 komandos, kurios iš viso sužais 92 rungtynes.

Pirmojo etapo D grupėje Lietuvos laukia mačai su Egiptu (rugpjūčio 25 d.), Meksika (rugpjūčio 27 d.) ir Juodkalnija (rugpjūčio 29 d.).

Tęsia bendradarbiavimą

Antradienį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) taip pat pranešė pratęsianti bendradarbiavimą su keleivių pervežimo bendrove „Kautra“.

„Džiaugiuosi, kad rėmėjų ratas nemažėja, su „Kautra“ kartu esame jau šeštus metus. Džiaugiamės, kad saugiai veža į varžybas, treniruotes, ten, kur reikia rinktinei. Draugystės tąsa mums svarbu, kiekvienas rėmėjas brangus, tikiuosi, kad draugystė tęsis ir bendradarbiausime toliau. Mūsų sportininkams reikalingas pristatymas į sales, oro uostus, kitus objektus“, – kalbėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

K. Maksvyčio komentaras
L. Skardžiukas (kairėje) ir V. Gedvilas (dešinėje) spaudos konferencijoje Nemuno saloje / R. Tenio nuotr.

UAB „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas pristatė naujovę – keleiviams prieinamą videoteką krepšinio tema. Ir visų bendrą tikslą, skelbiamą ant rinktinės autobusų – vežti į pergales. „To ir tikimės tęsdami bendradarbiavimą“, – sakė L. Skardžiukas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA