Dėl siaučiančio taifūno kaunietė R. Meilutytė su kitais Lietuvos plaukikais įstrigo Japonijoje | Kas vyksta Kaune

Dėl siaučiančio taifūno kaunietė R. Meilutytė su kitais Lietuvos plaukikais įstrigo Japonijoje

ELTA, lrytas.lt 2023/08/01 21:32
Rūta Meilutytė / R. Danisevičiaus nuotr.

Dėl prie Japonijos siaučiančio taifūno Khanun į Vilnių trečiadienį iš pasaulio čempionato Fukuokoje turėjusi sugrįžti Lietuvos plaukimo rinktinė įstrigo Tokijuje.

Į Lietuvą mūsiškiai sugrįš vėliau nei planuota.

Dėl Pietų Japonijos link artėjančio smarkaus taifūno šalies institucijos šimtus tūkstančių gyventojų paragino evakuotis. Atšaukta šimtai skrydžių. Japonijos meteorologijos tarnyba antradienį pranešė, kad taifūnas Khanunas greičiausiai jau vakare arba ankstų trečiadienio rytą pasieks Okinavos prefektūrą. Paskelbtas perspėjimas dėl iki 12 metrų sieksiančių bangų.

Taifūnui kertant Ramųjį vandenyną, jo vėjo greitis sustiprėjo iki 180 km/h. Miestai visame Okinavos regione dėl galimų aukštų bangų rekomendavo evakuotis mažiausiai 760 000 žmonių. Meteorologai taifūną vadina „labai stipriu“.

„Daug žmonių lieka namuose, nes jų namai yra iš betono, – agentūrai AFP sakė Okinavos regiono vyriausybės atstovas. – Tačiau mes prašome žmonių, kurie gyvena vieni arba mediniuose namuose žemiau esančiose teritorijose, pasvarstyti ir paieškoti apsaugos nuo taifūno“.

Antradienį atšaukta daugiau kaip 500 skrydžių. Dėl gresiančio taifūno buvo sustabdytas keltų ir autobusų eismas, pranešė nacionalinė stotis NHK.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA