Pranešama, kad Kaune pagrobti trys mažamečiai rasti – Kas vyksta Kaune

Pranešama, kad Kaune pagrobti trys mažamečiai rasti

R. Tenio, Kauno AVPK nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kaip skelbia lnk.lt, policija rado tris mažamečius vaikus, kuriuos prieš porą savaičių iš Kauno globos namų savavališkai išsivežė patys tėvai Inga ir Mindaugas Vilčinskai.

Kaune nuo liepos mėnesio vyko intensyvios trijų mažamečių vaikų paieškos, iškelta baudžiamoji byla dėl jų pagrobimo.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas po įvykių Kalniečių rajone esančiame Vaikų gerovės centre „Pastogė“, kai pagal pirminius pranešimus tėvas, kurio teisės į vaikus yra apribotos, iš šios įstaigos pasiėmė savo atžalas. Kaip tai įvyko, kodėl nepavyko užkirsti kelio, operatyviai iškviečiant policiją, neatskleidžiama.

Kaip praneša lnk.lt, buvo svarstyta, jog vaikai galėjo būti išvežti į Vokietiją, todėl buvo bendradarbiaujama su kolegomis iš užsienio. Vis dėlto, paaiškėjo, kad vaikai visą laiką buvo Lietuvoje, kur šiandien čia ir buvo surasti.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla patvirtino, kad sulaikyta Inga Vilčinskienė ir Mindaugas Vilčinskas, taip pat rasti ir trys jų mažamečiai vaikai.

Daugiau detalių pareigūnai kol kas neatskleidžia, žadama surengti spaudos konferenciją Kaune, apie 18 val., ir tuomet papasakoti, kokiomis aplinkybėmis šeima buvo rasta.

Kaip skelbia lnk.lt, dirba Utenos apskrities pareigūnai, todėl galima daryti prielaidą, kad šeima buvo surasta maždaug Utenos apskrityje.

Vaikus iš Vaikų gerovės centro „Pastogė“ pagrobusiems tėvams gresia teismas ir iki 2 metų nelaisvės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA