Norą studijuoti aukštosiose mokyklose šiais metais išreiškė beveik 26 tūkst. žmonių | Kas vyksta Kaune

Norą studijuoti aukštosiose mokyklose šiais metais išreiškė beveik 26 tūkst. žmonių

BNS / Milena Andrukaitytė 2023/07/28 13:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį vidurdienį pasibaigus priėmimui į aukštąsias mokyklas, ketinimą studijuoti pareiškė beveik 26 tūkst. žmonių.

„Šią akimirką yra pateikta 25,9 tūkst. prašymų“, – BNS patvirtino Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) atstovė Erika Vaitkūnienė.

Į valstybės finansuojamas vietas aukštosiose mokyklose šiemet planuojama priimti 12,7 tūkst. pirmakursių – tiek pat, kaip ir ankstesniais metais. Iš jų 8,6 tūkst. numatyta priimti į universitetus ir 4,1 tūkst. į kolegijas.

LAMABPO išvakarėse BNS pateikti duomenys rodė, kad stojantieji į aukštąsias mokyklas savo prašymuose aukščiausiu prioritetu dažniausiai rinkosi universitetines socialinių mokslų (16 proc.), sveikatos mokslų (14 proc.), verslo ir viešosios vadybos (13 proc.), informatikos mokslų (10 proc.), menų (9 proc.) studijų programas.

Būsimieji kolegijų pirmakursiai norėtų studijuoti verslą ir viešąją vadybą (26 proc.), sveikatos (22 proc.), inžinerijos (15 proc.), socialinius ir ugdymo mokslus (po 9 proc.).

Tikslius galutinius duomenis LAMABPO žada pateikti vėliau.

Populiariausias tarp stojančiųjų tradiciškai yra Vilniaus universitetas, toliau eina Vytauto Didžiojo universitetas, Kauno technologijos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.

Kolegijų sektoriuje daugiausia pasirinkusiųjų Kauno kolegiją, Vilniaus kolegiją ir Klaipėdos valstybinę kolegiją.

Pagrindinio priėmimo metu į prašymą galima įtraukti ne daugiau kaip devynis pageidavimus. Apie pagrindinio priėmimo rezultatus stojantieji bus informuoti rugpjūčio 2-ąją tiek informacinėje sistemoje, tiek elektroniniu paštu.

Rugpjūčio 7–10 dienomis vyks papildomas priėmimas. Po jo kvietimai studijuoti bus paskelbti rugpjūčio 16 dieną. Papildomo priėmimo antrasis etapas vyks rugpjūčio 21–24 dienomis.

Šiais metais studijų programas siūlo 16 universitetų ir 18 kolegijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA