Žinia prieš pasaulio plaukimo čempionato startą: R. Meilutytė, D. Rapšys ir A. Šidlauskas atsisakė plaukimo rungčių | Kas vyksta Kaune

Žinia prieš pasaulio plaukimo čempionato startą: R. Meilutytė, D. Rapšys ir A. Šidlauskas atsisakė plaukimo rungčių

Lrytas.lt 2023/07/22 14:32
Rūta Meilutytė / LPF / D. Kibirkščio nuotr.

Liepos 23-ąją Lietuvos plaukimo rinktinė pradės savo pasirodymą Japonijoje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate. Tiesa, šalies plaukikai varžysis ne visose rungtyse nei buvo numatyta anksčiau.

Šeštadienį pranešta, kad Danas Rapšys, Rūta Meilutytė ir Andrius Šidlauskas nusprendė atsisakyti plaukti tam tikrose rungtyse.

Siekiant suteikti papildomo laiko atsigauti po ligos ir geriau pasirengti 200 m plaukimo laisvu stiliumi rungčiai Danas Rapšys nestartuos 400 m l/s rungtyje.

Koncentruojantis į olimpinio normatyvo siekimą plaukiant 200 m krūtine Universiadoje, Andrius Šidlausklas praleis 100 m plaukimą peteliške.

Rūta Meilutytė neplauks 50 m l/s, nes tą pačią dieną startuoja 50 m plaukimo krūtine rungtyje.

Koncentruojantis į asmeninius rezultatus ir mažinant krūvį nutarta atsisakyti startų 4×100 m mišriose ir 4×100 m vyrų kombinuotose estafetėse.

Pasaulio plaukimo čempionate iš viso varžysis septyni Lietuvos plaukikai, o pirmasis iš jų sekmadienio rytą į baseiną šoks A. Šidlauskas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA