Kaunas perduos Tarptautinei Ukrainos mokyklai patalpas pabėgėlių vaikų ugdymui | Kas vyksta Kaune

Kaunas perduos Tarptautinei Ukrainos mokyklai patalpas pabėgėlių vaikų ugdymui

BNS 2023/07/18 10:58
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno taryba antradienį bendru sutarimu pritarė siūlymui perduoti Tarptautinei Ukrainos mokyklai patalpas Eigulių mikrorajone, kurioje bus ugdomi nuo karo pabėgę vaikai.

„Įstaiga pabrėžė, kad tai – humanitarinės pagalbos ir socialinės atsakomybės klausimas, kuris siekia užtikrinti teisę į švietimą ir saugumą vaikams, patiriantiems karo, represijos ir integracijos į mūsų visuomenę sunkumus“, – rašoma sprendimo aiškinamajame rašte.

Turtas Žeimenos gatvėje 58 viešajai įstaigai perduodamas ne ilgiau kaip penkeriems metams.

Taip pat įstaiga paprašė apsvarstyti galimybę leisti naudotis toje pačioje teritorijoje, Žeimenos g. 56, esančiu kitu tokiu pačiu mokyklos pastatu.

Mokykla įsipareigojo per metus suremontuoti šias patalpas ir skirti jas Ukrainos vaikų ikimokyklinio ugdymo, dienos centro ir kitoms neformaliojo ugdymo reikmėms.

Patalpose Žeimenos g. 58 numatoma priimti mokytis apie 300 ukrainiečių vaikų.

Pasak savivaldybės, šiuo metu minimas pastatas yra pritaikytas ukrainiečių apgyvendinimui: juose yra lovų, spintelių, šaldytuvų.

Projekte numatyta, jog Tarptautinė Ukrainos mokykla, esant nenumatytai ekstremaliajai situacijai dėl Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje ir padidėjus atvykstančių iš Ukrainos asmenų srautui, privalės sudaryti galimybę juos laikinai apgyvendinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA