Kartu su pokyčiais kairiajame Nemuno krante – ir patrauklios investicinės galimybės gyventojams | Kas vyksta Kaune

Kartu su pokyčiais kairiajame Nemuno krante – ir patrauklios investicinės galimybės gyventojams

„SBA Urban“ nuotr.

Nors įprastai vasara kiek prilėtina nekilnojamojo turto pirkėjų aktyvumą, kairiajame Nemuno krante, Kaune vystomo „Nemunaičių“ projekto komanda fiksuoja išaugusį investicinių galimybių ieškančių gyventojų susidomėjimą. Baigiami pirmojo etapo statybų darbai ir galimybės būstą įsigyti iš karto bei nauji planai Nemuno kranto bei Nemuno salos plėtrai vilioja pirkti čia ir dabar.

Šiandien viena reikšmingiausiai atsinaujinančių Kauno vietų galima drąsiai įvardinti Nemuno salą bei greta jos nusidriekusį kairįjį Nemuno krantą.

Kylanti Mokslo sala, olimpinius standartus atitinkantis „Žalgirio“ baseino kompleksas bei „Žalgirio“ arena, įvairiapusė sporto ir laisvalaikio infrastruktūra, ruošiamas tiesti pėsčiųjų tiltas šalia „Nemunaičių“, sujungsiantis Aleksotą bei Nemuno salą ir greta planuojamas M. K. Čiurlionio koncertų centras tampa priežastimi, kodėl investicinių galimybių mieste ieškantys gyventojai aktyviai domisi šioje vietoje iškilusiu „SBA Urban“ plėtojamu „Nemunaičių“ kvartalu čia gyventi, kurti verslą ar investuoti į NT.

Būsto vertė auga kasdien

„Pastaruoju metu stebime vis didesnį susidomėjimą „Nemunaičių“ projektu. Didelės įtakos turi tai, kad projektas jau finišo tiesiojoje, atsiveria miestui. Pirkėjams svarbu, kad raktus gali pasiimti kad ir šiandien. Taip pat daug į Lietuvą atostogauti grįžtančių tautiečių, kurie žvalgosi patrauklaus būsto investicijai arba gyvenimui grįžus“, – šiandieninės rinkos tendencijas apžvelgia „Nemunaičių“ pardavimų vadovė Viktorija Pozingytė.

Pasak jos, dabar rinkoje ypač aktyvūspirmojo būsto sau „Nemunaičiuose“ ieškantys pirkėjai bei projekto perspektyvomis tikintys ir investuoti ketinantys gyventojai.

„Pirkti pirmąjį būstą laikas visada tinkamas, nes tai – ilgalaikė investicija į gerbūvio sau ir šeimai kūrimą. Tuo tarpu žvelgiantys tik iš investicinės pusės įvertina, jog miesto centre naujų būstų pasiūla yra itin ribota, o tai reiškia, kad šių butų vertė buvo ir yra didelė, o ateityje – tik augs. „Nemunaičių“ atveju, vertę itin sparčiai augina ir gerėjanti projektą supanti infrastruktūra“, – sako V. Pozingytė.

V. Pozingytė / „SBA Urban“ nuotr.

Išplėstos centro ribos

„Nemunaičiai“ Kaune tapo vienu pavyzdžių, kaip strateginė ir konceptuali NT vystytojo idėja anksčiau industriniame rajone gali kardinaliai pakeisti kvartalo veidą – jį atverti gyventojams, verslui, kartu išplečiant miesto ribas. Nors plėtra tik prasidėjo, planuojama, kad jau 2027-aisiais čia „SBA Urban“ kartu su partneriu „TABA Invest“ „Nemunaičius“ kairiajame Nemuno krante praplės dvigubai. Šalia – 3,3 hektarų plote planuojama išvysti per 51 000 kv. m erdvių gyvenimui, darbui, laisvalaikiui ir šitaip sukurti miestą mieste.

„Tolesnei „Nemunaičių“ plėtrai numatėme kurti ne tik naują infrastruktūrą. Dėmesį skirsime ir istorinėms pakrantės detalėms – seną derinsime prie naujo ir naują – prie seno. Tad išlaikysime kelis išskirtinius senesnius statinius ir erdves bei prikelsime juos naujam gyvenimui, įliesime į bendrą architektūrinę koncepciją. Krantą kursime atvirą visiems – čia gyvensiantiems, dirbsiantiems ar leisiantiems laiką“, – sako V. Pozingytė.

Nevaržomas žvilgsnis į miestą

Vienas iš pirmųjų „Nemunaičiuose“ gyvenimą suplanavusių – advokatas Andrius Būdvytis. Jis teigia, jog sprendimą pirkti priėmė todėl, jog miesto kontekste šis projektas – unikalus. Anot kauniečio, tarp pagrindinių jam imponavusių kvartalo dedamųjų buvo vaizdas į tekantį Nemuną, jo salą, miesto centrą, Prisikėlimo bažnyčią. Taip pat nemažiau svarbu ir numatyti kiemo bei jo gerbūvio sprendimai, ilgaamžiai klinkerio fasadai bei stiprią ir gerą emociją kuriantis bendras projekto vaizdas.

„Mano pasirinkimą pirkti lėmė du momentai – subjektyvus ir objektyvus. Pažintis su H. ir O. Minkovskių gatve prasidėjo dar 1984 metais, kuomet iš miesto centro su tėvais persikėlėme gyventi čia. „Nemunaičių“ valdos man – labai gerai pažįstamos. Čia prabėgo geriausias gyvenimo etapas – vaikystė ir jaunystė. Galiu drąsiai teigti, jog gyventi prie upės yra tikra palaima: čia žvejojome, čia pagavau pirmąsias žuvis su iš lazdyno pasidarytomis meškerėmis, visai šalia dabartinių „Nemunaičių“ žaisdavome krepšinį, maudydavomės upėje. Jau tada mėgome šią vietą – kur kas daugiau žalumos nei centre, tekanti upė, o iki senamiesčio vos 10 minučių kelio pėsčiomis“, – sako A. Būdvytis.

„Nemunaičiai“ / „SBA Urban“ nuotr.

Kalbėdamas apie objektyvius pasirinkimą nulėmusius veiksnius, advokatas akcentuoja per langą matomos upės kuriamą išskirtinumą, lengvai pasiekiamą miesto centrą ir senamiestį.

„Pasirinkdamas „Nemunaičius“ vertinau viso šio kranto vystymosi perspektyvas. Mano įsitikinimu, 7-10 metų perspektyvoje tai bus absoliučiai prestižinis projektas – nevaržomas žvilgsnis į miesto centrą, pėsčiųjų tiltas į sutvarkytą salą, trumpas atstumas iki centro, kur tiesiog pėsčiomis gali nueiti iki Laisvės alėjos, atsigerti kavos ir grįžti atgal namo. O aplinkui – ir verslo centrai, kur gali rasti darbo vietą sau. Viskas šalia, o tai šiuolaikiniame intensyviame gyvenime yra didelė vertybė. Nereikia automobilio, nereikia net paspirtuko.

Pasvajokime. Juk šalia namų, pakrantėje tavęs gali laukti ir motorinė valtelė, kuri nuplukdys į Kačerginę, Kulautuvą, Vilkiją, Raudondvarį ar kitur. Visai šalia ir šlaitas, senasis funikulierius, Kauno apžvalgos aikštelė“, – mintimis dalijasi vienas pirmųjų „Nemunaičių“ gyventojų.

Pirkėjo nuomone, laukiamiausias pokytis šiuo metu – naujojo pėsčiųjų tilto statybų pradžia.

„Smagu, jog krantas vystysis nuosekliai. Tai ne kvartalo, ne projekto, o miesto vystymasis. Ši vieta labai kantriai to laukė ir ji absoliučiai to verta“, – teigia A. Būdvytis.

Pirmojo etapo pabaiga

Šiuo metu „SBA Urban“ adresu H. ir O. Minkovskių 41B vystomame „Nemunaičių“ kvartale atliekami baigiamieji vidaus apdailos darbai ir pradėtas intensyvus gerbūvio kūrimas. Greta namų, kuriuose galima išsirinkti 1-4 kambarių dydžio butus ir komercines patalpas, atsiras ir žaliosios erdvės, vaikų žaidimų bei sporto aikštelės ir net trys skirtingo tipo automobilių parkavimo aikštelės: uždara po gyvenamaisiais namais, bendra atvira bei daugiaaukštė.

Paraleliai Kauno miesto savivaldybėje plėtojami ir Žemosios Fredos konversijos planai, iš kurių ryškiausias – naujasis pėsčiųjų tiltas. Jo statybų pradžia planuojama šių metų pabaigoje arba 2024-ųjų pradžioje.

„Nemunaičiuose“ patrauklių butų su vaizdu į Nemuną dar liko, tad daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA