Kitą savaitę pradedama vaikų registracija į naują lopšelį-darželį Vilijampolėje | Kas vyksta Kaune

Kitą savaitę pradedama vaikų registracija į naują lopšelį-darželį Vilijampolėje

Lopšelis-darželis „Pelėdžiukas“ / Kaunas.lt nuotr.

Rugsėjo 1-ąją Kaune duris atvers dviaukštis apie 160 vietų lopšelis-darželis „Pelėdžiukas“. Vilijampolėje, Jūratės g. 19, baigta sovietinio pastato konversija į šiuolaikišką ugdymo įstaigą. Vyksta paskutiniai paruošiamieji darbai atidarymui – renkamas personalas, montuojami baldai. Registracija į formuojamas grupes startuos jau liepos 3 d.

Apleisto 1962 m. statinio transformacija į ugdymo įstaigą užbaigta per kiek daugiau nei metus, rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Darželio patalpos po vienu stogu talpina vaikų žaidimų ir poilsio zonas, miego, persirengimo bei valgymo patalpas, multifunkcines sales aktyviam mažamečių laisvalaikiui ir personalui skirtus administracinius kabinetus.

Lauke vaikų laukia pilnai įrengtos žaidimų erdvės: stadionas su žaluma apsodintais kalneliais ir tuneliais, individualios pavėsinės atskiroms grupėms, smėlio dėžės, mokomieji daržiukai, basų kojų takeliai.

Lopšelis-darželis „Pelėdžiukas“ / Kaunas.lt nuotr.

Anot savivaldybės, įstaigos įkurtuvės prasidėjo dar kovą, oficialiai pridavus pastatą – patalpos funkciškai suskirstytos, įrengta virtuvė. Šiuo metu montuojami baldai: vaikų virtuvėlės, lovelės ir staliukai. Jau nupirktos rūbinės, spintos, kėdutės ir kitos einamosios priemonės.

Vaikų priėmimas

Naują lopšelį-darželį lankys apie 160 vaikų. Auklėtinių priėmimas startuos jau kitą savaitę – liepos 3 d. 10 val. Registracija vyks internetu: idarzeli.kaunas.lt/.

Tėveliai prašymus taip pat galės teikti ir pačioje įstaigoje. Registracija sistemoje ir darželyje pradedamos tuo pačiu metu, todėl jokios įtakos vaiko eilės numeriui neturi.

Lopšelis-darželis „Pelėdžiukas“ / Kaunas.lt nuotr.

„Labai kviečiame kauniečius registruoti savo mažuosius. Net neabejoju, kad kartu su auklėtojomis, tėveliais ir pačiais mažiausiais darželyje sukursime aplinką, kurioje gera ir smagu būti, mokytis bei augti”, – sakė lopšelio-darželio „Pelėdžiukas“ direktorė Ramunė Džiaugienė.

Čia formuojamos iš viso 9 mažamečių grupės. Keturios – lopšelio: viena skirta vaikams nuo 1 iki 2 metų amžiaus ir trys auklėtiniams nuo 2 iki 3 metų amžiaus. Dar keturiose grupėse bus ugdoma po 20 auklėtinių nuo 3 iki 5 metų. Darželis taip pat turės priešmokyklinę grupę. Ją irgi sudarys 20 vaikų. Pagal registruojamų vaikų amžių ir skaičių – grupės gali būti performuojamos.

Ugdymo įstaigoje numatyta sukurti 44 darbo vietas. Didžioji dauguma pedagogų bei kiti lopšelio-darželio personalo darbuotojai jau baigiami įdarbinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA