Sunkiai suvokiamas žiaurumas: gyvūnui surengė egzekuciją, už informaciją siūlomas atlygis | Kas vyksta Kaune

Sunkiai suvokiamas žiaurumas: gyvūnui surengė egzekuciją, už informaciją siūlomas atlygis

VšĮ „Rožinė pėdutė“ nuotr.

Penktadienio popietę socialiniame tinkle paviešintas kraupus vaizdas iš Savanorių prospekto. Prie čia esančio dvylikaaukščio namo prikaltas negyvas katinas, Kauno policija dėl baisios demonstracijos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Nesivaidena… Šuniukų Fėja Skaistė prašo pagalbos, ar kas nors turite bet kokios informacijos? Gal įtariate, kas šioje vietoje piktinosi katėmis? Nuo blogų žmonių nepabėgsime, jie visada gyvens tarp mūsų… Gaila“, – penktadienį, apie 16 val., šiurpiu vaizdu „Facebook“ tinkle dalijosi ir pagalbos prašė VšĮ „Rožinė pėdutė“.

Įstaiga patikslino, kad gyvūnas išniekintas prie Savanorių pr. 407-ojo namo, apie įvykį pranešta policijai.

Išpuolio prieš gyvūną sukrėsti gyventojai ėmė plačiai dalintis apie šį įvykį, kauniečiai siūlo sumokėti įvardijusiam kaltininką.

„Neabejingų žmonių dėka, per porą valandų atlygis jau kyla iki 1500 Eur. Už kaltininko įvardijimą ar kitą vertingą informaciją. Pasidalinkite! Reikia sumedžioti šiuos individus“, – socialiniame tinkle rašė Tomas, jo žinute pasidalijo keli šimtai žmonių.

Vyro žiniomis, išpuolis galėjo įvykti birželio 13-15 d.

„Tokią idėją dėl žiaurumo atvejų seniai brandinau. Atlygį galima padidinti (pagrindiniam liudytojui) keliant sąlygą, kad byla pasiektų teismą. Manau, žmonės surinktų“, – iniciatyvą rėmė viena komentatorė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas naujienų portalui nurodė, jog birželio 16 d., apie 7 val. ryto, pranešta, kad ant kartono vinimis prikaltas katinas.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 310 str. 1 d., dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Tam, kas su gyvūnu žiauriai elgėsi, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, gresia viešieji darbai, bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Įtariamasis kol kas nenustatytas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA