Kaunietis kone kasdien fiksuoja lakstūnus: yra skirtumas tarp nežinojimo ir nenoro daryti | Kas vyksta Kaune

Kaunietis kone kasdien fiksuoja lakstūnus: yra skirtumas tarp nežinojimo ir nenoro daryti

Šančiuose, L. Ivinskio gatvėje, gyvenantis kaunietis kone kasdien fiksuoja lakstūnus, kurie ženkliai viršija mieste leistiną greitį. Vyras norėtų, kad gatvėje būtų įrengti greičio mažinimo kalneliai, kurie padėtų išvengti čia tykančios nelaimės, tačiau nei Kauno miesto savivaldybė, nei Kauno policija tokiam norui pagrindo nemato.

„Šioje L. Ivinskio g. atkarpoje tokiais greičiais laksto kiekvieną dieną. Esu kreipęsis į savivaldybę, kad įrengtų greičio ribojimo kalnelius, kadangi miesto centras praktiškai, o tokioje, aukštų technologijų, valstybėje, jau nekalbu, jog centre šviesolaidžio nėra, čia šaligatvių nėra! Iš savivaldybės turiu oficialų atsakymą, jog greičio ribojimo kalneliai čia nėra reikalingi, nes čia saugu. Vaikai į mokyklą kelkraščiu eina, nes nėra šaligatvių!!! Štai taip važinėja, o nei savivaldybė, nei policija problemos nemato. Aišku, gi dar visi gyvi! Tik vėliau aiškins, jog nieko nežinojo apie tai. Mano nuomone, yra skirtumas tarp nežinojo ir nenorėjo žinoti“, – prierašu prie vaizdo įrašo dalijosi L. Ivinskio g. gyventojas.

Dėl lakstūnų vyras esą yra kreipęsis ir į policiją, tačiau tikėjosi ne tokios reakcijos.

„Į pareigūnus esu kreipęsis. Bet tai buvo prieš du metus. Po pirmo kreipimosi gal du kartus buvo trikojis. Po antro kreipimosi, praeitą rugsėjį, per epoliciją, nebuvo jokios reakcijos. Trikojis čia nelabai padeda, kadangi apie jį visi lakstantys sužino dar jį statant“, – komentavo vyras.

Kaunietis tvirtino, kad po tokį Kelių eismo taisyklių pažeidėjų vaizdo įrašą galėtų sumontuoti kasdien. „Jums atsiųstame vaizdo įraše matosi automobiliai, važiuojantys greičiau nei 60km/h greičiu. 22.35 val. matosi ir tie, kuriems 60km/h mieste yra ne lygis“, – teigė vyras.

Problemų dėl greičio nemato, bet dėl šaligatvių spręs

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, L. Ivinskio g. nepatenka į „juodųjų dėmių“ žemėlapį.

„L. Ivinskio g. nėra užfiksuotų vadinamųjų „juodųjų dėmių“ ar padidėjusio eismo įvykių skaičiaus. Pernai sulaukėme gyventojo prašymo įrengti greitį mažinančius kalnelius L. Ivinskio g. Tačiau iš policijos ar kitų institucijų neturime rekomendacijų dėl šios priemonės įrengimo. Dėl transporto priemonių, viršijančių leistiną greitį, raginame kreiptis į policiją“, – teigė M. Matusevičius.

Tiesa, pagal Kauno miesto savivaldybės administracijos Eismo saugumo komisijos nutarimą greičio mažinimo kalnelius gyventojai turi galimybę įsirengti savo lėšomis, prieš tai greičio mažinimo kalnelių įrengimo schemą susiderinus su Policija ir Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriumi.

Tuo metu Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui pažadėjo, kad klausimą dėl šaligatvių L. Ivinskio g. – svarstys.

„Remontuojamų gatvių sąrašas sudaromas pagal vertinimo kriterijus. Prioritetas yra skiriamas jungiamosioms gatvėms, kur važiuoja viešasis transportas, yra sustojimai, sveikatos ir švietimo įstaigos, didelis eismo intensyvumas“, – pažymėjo A. Pakalniškis.

Nelaimių mažai

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (Kauno apskr. VPK) L. Ivinskio g. vertina kaip mažo intensyvumo, eismo įvykių šiemet šioje gatvėje neregistruota.

„Esame dėkingi visiems, kurie yra neabejingi eismo saugumui ir praneša apie juos pareigūnams. Į gautus pranešimus ar informaciją reaguojama visais atvejais, informaciją tikrinama, o pranešėjas informuojamas nustatyta tvarka.

Šiais metais L. Ivinskio g. leistino greičio kontrolė vykdyta nebuvo, kadangi eismo intensyvumas gatvėje yra nedidelis, šiais metais eismo įvykių joje neregistruota. 2022 metais įvyko 3 eismo įvykiai, kurių priežastis nėra leistino greičio viršijimas (susidūrimas su stovinčia transporto priemone, užvažiavimas ant kliūties)“, – komentavo Kauno apskr. VPK Komunikacijos poskyris.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA