KTU dėstytojas paskaitoje perlenkė lazdą | Kas vyksta Kaune

KTU dėstytojas paskaitoje perlenkė lazdą

KTU centriniai rūmai / KTU nuotr.

Internete pasklido vaizdo įrašas, kuriame Kauno technologijų universiteto (KTU) dėstytojas paskaitos metu savo studentams pateikia rasistinį pavyzdį apie „negrą“. KTU atstovai teigia, kad su dėstytoju šią situaciją jau aptarė.

„Video, kur labai neseniai KTU rasistas dėstytojas vedė paskaitą“, – vaizdo įrašu pasidalijo naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Vaizdo įraše dėstytojas Mindaugas Jančiukas pateikia rasistinį ir neetišką pavyzdį apie „draugą negrą“, o pasakęs tokią frazę pats nusikvatoja dėl savo išsakytų žodžių.

„Atvažiuoja tavo draugas negras ir tu jam nori parodyti Lietuvą ir sakai: „Žiūrėk, yra tokie maršrutai – galima nuo Palangos nuvažiuoti į Šiaulius“, – paskaitoje studentams neetišką pavyzdį pateikė KTU dėstytojas M. Jančiukas.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ dėl minėto nederamo KTU dėstytojo elgesio nuotolinės paskaitos metu susisiekė su KTU atstovais, kurie patikino, jog su dėstytoju šią situaciją aptarė.

„Taip, įraše yra matomas mūsų dėstytojas. KTU smerkia visų formų rasizmą ir bet kokią diskriminaciją – tai nesutampa su universiteto vertybėmis ir kultūra.

Su dėstytoju ši situacija jau yra aptarta – jis nuoširdžiai gailisi ir atsiprašo savo studentų. KTU bendruomenei nuolat per įvairius mokymus primena apie etiško bendravimo taisykles tiek su studentais, tiek su kolegomis“, – tvirtino universiteto atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA