Dėl taurės kovoti atvažiavusi „Barcelona“ liko su „mediniu“ medaliu | Kas vyksta Kaune

Dėl taurės kovoti atvažiavusi „Barcelona“ liko su „mediniu“ medaliu

Lrytas.lt / G. Bitvinsko nuotr.

Įžanga į didįjį Eurolygos finalą sekmadienio vakarą tapo „Barcelona“ ir „AS Monaco“ kova dėl trečios vietos. Pirmoje mačo dalyje atitrūkusi Donato Motiejūno atstovaujama ekipa Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams į rungtynes sugrįžti neleido ir šventė pergalę rezultatu 78:66 (13:24, 15:20, 17:16, 21:18).

Tik prasidėjus mačui, su D. Motiejūnu starto penkete startavęs „Monaco“ ėmė diktuoti savo sąlygas. Agresyvumo stygių rodžiusi ir nė vienos baudos nemetusi „Barcelona“ pirmąjį kėlinį baigė atsilikdama 24:13.

Nors suaktyvino gynybą, ne ką daugiau taškų Š. Jasikevičiaus treniruojama komanda sukrapštė antrajame ketvirtyje – 15, tuo metu „Monaco“ toliau didino pranašumą ir į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 44:28.

Antrojoje rungtynių dalyje tribūnos vis smarkiau ėmė raudonuoti nuo finalui besirenkančių graikų fanų, nuskambėjo karingos „Olympiakos“ skanduotės. Nors tolimais metimais nepiktnaudžiavo, „Monaco“ iki trečio kėlinio pabaigos buvo realizavusi net 20 dvitaškių iš 31 bei neblogai atrodė prie baudų metimo linijos (11//15).

D. Motiejūno atstovaujama komanda ketvirtį baigė būdama priekyje 60:45.

Lemiamą kėlinį vaizdas aikštėje iš esmės nesikeitė – nors paskutinę atkarpą laimėjo 18:21, rungtynių baigčiai tai neturėjo įtakos ir „Barcelona“ paliko aikštelę nusileidusi „AS Monaco“ rezultatu 78:66.

„AS Monaco“: Matthew Strazelis 14, Elie Okobo ir Alpha Diallo – po 10, Jordanas Loydas, Jaronas Blossomgame‘as ir Donta Hallas (10 atk. kam.) – po 9.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 15, Alejandro Abrinesas 9, Tomašas Satoransky, Kyle‘as Kuričius ir Jamesas Nnaji – po 7.

„Barca“ krepšininkų motyvacijos trūkumą iliustruoja pakeistas kelionės namo planas. „Basketnews“ žurnalistas Lukas Malinauskas prieš rungtynes pranešė, kad klubas paankstino planuotą skrydį į Kataloniją.

Skelbiama, kad Šaras kartu su savo auklėtiniais į Barseloną sparnus pakels 21 val. Lietuvos laiku. Būtent tuo metu „Žalgirio“ arenoje bus prasidėjusi Eurolygos finalo akistata tarp Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“ ekipų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA