Iškilminga Šv. Florijono diena Kaune: ugniagesių gelbėtojų priesaika, rikiuotės ir apdovanojimai už garbingą tarnybą | Kas vyksta Kaune

Iškilminga Šv. Florijono diena Kaune: ugniagesių gelbėtojų priesaika, rikiuotės ir apdovanojimai už garbingą tarnybą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gegužės 4-ąją šalies ugniagesiai gelbėtojai minės Šv. Florijono – ugniagesių globėjo dieną. Šiemet ugniagesiai gelbėtojai užgesino per 2600 gaisrų, atliko 4 000 gelbėjimo darbų, gaisrų ir gelbėjimo darbų metu išgelbėjo 159 žmones. Svarbiausia Lietuvos valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos misija – teikti pagalbą gyventojams. Šia tarnyba labiausiai pasitiki ir šalies gyventojai. Ši garbė pelnyta sunkiu ir pavojingu ugniagesių gelbėtojų darbu.

Šiemet pagrindinė šventė gegužės 4 d. bus surengta Kaune. Ji 10 val. prasidės šv. Mišiomis Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. Po šv. Mišių šventė persikels į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį.

Į jį ugniagesiai gelbėtojai atžygiuos su Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestru. 11.30 val. vyks Vytauto Didžiojo karo muziejaus Kovos varpų kariljono koncertas, o 12 val. prasidės iškilmingas minėjimas, skirtas ugniagesių gelbėtojų profesinei šventei, rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime žiniasklaidai.

Minėjimo metu tylos minute bus pagerbti žuvę ugniagesiai gelbėtojai, bus padėtos gėlės prie Nežinomo kareivio kapo ir Laisvės paminklo, vyks ugniagesių priesaikos ceremonija, už sąžiningą ir nepriekaištingą tarnybą ir išgelbėtas gyvybes bus įteikti apdovanojimai geriausiems šalies ugniagesiams gelbėtojams, ugniagesius gelbėtojus sveikins vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius ir kt.

Į šventę atvykę kauniečiai ir miesto svečiai galės apžiūrėti ugniagesių gelbėtojų gaisrinę ir gelbėjimo techniką, pabendrauti su pareigūnais, apžiūrėti gaisrų gesinimo priemones ir išvykimo krepšį bei paragauti ugniagesių verdamos košės.

Gegužės 4-ąją visoje šalyje vyks Atvirų durų diena gaisrinėse, ugniagesių rikiuotės, šv. Mišios už ugniagesius gelbėtojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA