VMI demaskavo nelegalius darbuotojus Kauno apskrities daržovių ūkiuose | Kas vyksta Kaune

VMI demaskavo nelegalius darbuotojus Kauno apskrities daržovių ūkiuose

BNS 2023/04/20 18:30
Asociatyvi / T. Vinicko nuotr.

Dviejuose Kauno apskrities daržovių ūkiuose Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pareigūnai nustatė 670 nelegaliai dirbančių darbuotojų.

Kaip ketvirtadienį pranešė VMI, šie asmenys dirbo su žemės ūkio ir miškininkystės paslaugų kvitais, nors pagal atliekamų darbų pobūdį turėjo sudaryti darbo sutartis.

Skaičiuojama, kad dėl to nesumokėta apie 244 tūkst. eurų mokesčių: per 150 tūkst. eurų gyventojų pridėtinės vertės mokesčio ir 94 tūkst. eurų sveikatos draudimo įmokų.

Asociatyvi / J. Stacevičiaus nuotr.

Atsakingiems asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai dėl nelegalaus darbo bei skirtos administracinės baudos.

„VMI specialistams, vykdant stebėseną dėl tinkamo sezoninių darbų apskaitymo pagal paslaugų kvitus, įtarimų sukėlė darbo skelbimuose pateikiama informacija.

Juose asmenys kviesti dirbti ūkiuose supaprastinta tvarka pagal paslaugų kvitus, išsaugant vadinamąsias bedarbio pašalpas, nors nurodytas darbų pobūdis atitiko kitų, identiškus darbus atliekančių samdomų darbuotojų veiklą“, – pranešime teigė Kauno apskrities VMI viršininkė Judita Stankienė.

Asociatyvi / D. Pipo nuotr.

Ji pažymėjo, kad paslaugų kvitų darbo forma gali naudotis asmenys, dirbantys tik trumpalaikius, sezoninius ir aukštos kvalifikacijos nereikalaujančius darbus.

Pasak inspekcijos, patikrinus du įtarimus sukėlusius daržovių ūkius, nustatyta, kad 670 darbuotojų ištisus metus atliko įvairius darbus supaprastinta tvarka, prisidengiant paslaugų kvitais, nors vykdomi darbai nebuvo vienkartiniai, laikini ir neatitiko įstatyme apibrėžtų paslaugų nuostatų, o su asmenimis turėjo būti sudarytos darbo sutartys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA