Kauno policija apie nepilnamečių tvirkinimu įtariamo vyro namuose rastą paauglį: išorinių smurto požymių nepastebėta | Kas vyksta Kaune

Kauno policija apie nepilnamečių tvirkinimu įtariamo vyro namuose rastą paauglį: išorinių smurto požymių nepastebėta

Remigijus Jakštys / DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (Kauno apskr. VPK) pateikė daugiau detalių apie Kauną trečiadienio vakarą sukrėtusį įvykį. Gyvenamųjų namų kvartale vyko speciali policijos pareigūnų operacija.

„Policijos pareigūnai, vykdydami prevencinę priemonę, bendradarbiavo su gyventojais ir prašė gyventojų pranešti apie bet kokį įtartiną elgesį susijusį su nepilnamečiais, todėl vakar apie 20.25 val. gautas pranešimas, jog Kaune, Pasimatymo aklg., pas vyrą (g. 1998 m.) pastebėtas nepilnametis asmuo. Dėkojame gyventojams už pilietiškumą.

Į įvykio vietą nuvyko policijos pareigūnai, kurie, pasikalbėjus su liudininkais, nepilnametį (g. 2008 m.) aptiko pasislėpusį gyvenamajame name esančioje nišoje. Informacija, jog policijos pareigūnams iš įvykio vietos, kol jie neras vaiko, neleido išvykti kaimynai, nėra tiksli. Policijos pareigūnai laukė gyvenamosios vietos savininko (g. 1956 m.) leidimo nuodugniau apžiūrėti gyvenamąją vietą“, – rašoma Kauno apskr. VPK komentare.

Pirminiais duomenimis, išorinių smurto požymių nepastebėta, apie įvykį informuoti nepilnamečio tėvai, Vaiko teisių apsaugos skyrius.

„Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai tikslina šio įvykio aplinkybes. Surinkta medžiaga pagal LR Baudžiamojo kodekso 243 str. Vengimas atlikti baudžiamojo poveikio priemones. 25 metų asmuo policijos pareigūnams yra žinomas, policijos pareigūnai deda visas pastangas, kad nustatytų nepilnamečio buvimo įvykio vietoje aplinkybes.

Siekiant nepakenkti nepilnamečių asmenų interesams, daugiau informacijos apie šį įvykį šiuo metu pateikti negalime“, – rašoma Kauno apskr. VPK komentare.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad trečiadienio vakarą į gyvenamųjų namų kvartalą žmonės iškvietė policiją ir neleido pareigūnams išvažiuoti, kol šie nepateko į seksualiniais nusikaltimais įtariamo vyro nuomojamus namus ir nesurado čia, įtariama, slėpto nepilnamečio.

„Tai yra siaubinga – policija ką tik surado vaiką, visi kaimynai verkia, gaila to vaiko, juk jį galėjo išnaudoti, jis buvo paslėptas po laiptais esančioje slėptuvėje – spintelėje“, – apie nekasdienius trečiadienio vakaro įvykius Delfi.lt pasakojo Pasimatymo akligatvyje gyvenanti moteris.

Į policiją kreipęsi gyventojai teigė, kad vaikas nuėjo į skandalingai išgarsėjusio viešosios įstaigos „Mokinio karjera“ vadovo, garsaus jaunimo mentoriaus Remigijaus Jakščio namus.

R. Jakštys prieš metus buvo nuteistas dėl kelių berniukų seksualinio tvirkinimo, šiuo metu teisme yra nagrinėjama dar viena R. Jakščiui iškelta byla, kuri susijusi ne tik su tvirkinamaisias veiksmais, bet ir galimu seksualiniu prievartavimu. Be to, policijoje yra atliekamas dar ne vienas tyrimas dėl galimai įvykdytų nusikaltimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA