Per 50 proc. mažesni elektros energijos kaštai – tiek sutaupo naujieji Kauno gatvių šviestuvai | Kas vyksta Kaune

Per 50 proc. mažesni elektros energijos kaštai – tiek sutaupo naujieji Kauno gatvių šviestuvai

R. Tenio nuotr.

Ar vaikštinėdami miesto gatvėmis pastebėjote, jog dauguma jų apšviestos kur kas ryškiau? „Kauno gatvių apšvietimas“ komanda skelbia, jog atnaujinta didžioji dalis 15 metų mieste tarnavusių natrio šviestuvų. Naujieji LED žibintai pagerina ne tik matomumą bei saugumą, bet ir leidžia ženkliai sutaupyti.

Per 50 proc. taupesni

„Kauno mieste prižiūrime per 37 tūkst. gatvių šviestuvų. Šiandien galime pasidžiaugti, jog pastarųjų kelerių metų bėgyje didžioji dalis jų – per 36 tūkst. šviestuvų – buvo reikšmingai atnaujinti. Senąsias, jau kone 15 metų skaičiavusias natrio lempas pakeitė pažangiausi LED sprendimai, leidžiantys ne tik dar labiau padidinti eismo bei pėsčiųjų saugumą mieste, bet ir sutaupyti. Skaičiuojame, jog naujųjų sprendimų dėka, palyginus su senosiomis natrio lempomis, miestas sutaupo apie 50 proc. elektros energijos“, – sakė UAB „Kauno gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Petras Švažas.

Įmonė informuoja, jog šiandien mieste atnaujintos visų mikrorajonų gatvių šviestuvai, išskyrus senamiestį. Atnaujinimo darbai įgavo pagreitį ir šioje centrinėje miesto dalyje – „Kauno gatvių apšvietimo“ specialistams liko pakeisti vos 800 iš daugiau nei 37 tūkst. mieste esančių šviestuvų.

R. Tenio nuotr.

Pagrindinis naujų LED šviestuvų išskirtinumas – integruota pritemdymo funkcija. Jos dėka galima dar labiau efektyvinti ir taip taupumu išsiskiriančių šviestuvų veikimą.

Gedimų sekimo sistema

Diegiant naujuosius apšvietimo sprendimus, įgyvendinta ir daugiau pėsčiųjų bei vairuotojų saugumą gatvėse užtikrinančių pokyčių. Atnaujinti ir apšvietimo kabeliai, atramos.

Siekiant užtikrinti nepertraukiamą šviestuvų veikimą, atlikti darbai apšvietimo sistemų valdymo dalyje, atnaujinta dispečerių patalpoje esanti įranga, pereita prie GSM sisteminių valdymo įrenginių.

„Atnaujinus sistemą turime galimybę operatyviai gauti grįžtamo ryšio informaciją ir duomenis apie apšvietimo sistemų darbą mieste. Tokiu būdu galime iš karto pastebėti apšvietimo sutrikimus ir operatyviai juos pašalinti“, – sakė P. Švažas.

Ne tik apšviečia, bet ir puošia

„Kauno gatvių apšvietimo“ darbuotojai rūpinasi ne tik apšvietimo mieste kokybe. Greta paskutiniųjų likusių šviestuvų atnaujinimo, komanda atlieka ir miesto papuošimo Kovo 11-ajai darbus.

R. Tenio nuotr.

„Turbūt daugelis kauniečių jau pastebėjo, kad apšvietimo atramos atlieka labai svarbią reprezentacinę funkciją. Didžiųjų metų švenčių ar kitų šaliai bei Kaunui svarbių progų metu jie pasipuošia atitinkamais atributais. Šiuo metu aktyviai ruošiamės Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, tad jau dabar kauniečiai gali matyti atramas papuoštas šalies trispalvėmis“, – pasakojo „Kauno gatvių apšvietimo“ generalinis direktorius.

Kovo 11-osios proga trispalvėmis papuoštos apšvietimo atramos, esančios Laisvės alėjoje bei ant miesto tiltų per Nemuno ir Neries upes.

Daugiau naujienų apie pokyčius miesto gatvių apšvietimo srityje galite sekti oficialioje „Kano gatvių apšvietimo“ svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA