Lietuvai perduotas nuo teismo pabėgęs J. Baronas: dienas leidžia Kaune | Kas vyksta Kaune

Lietuvai perduotas nuo teismo pabėgęs J. Baronas: dienas leidžia Kaune

Lrytas.lt / T. Bauro nuotr.

Nuo 2021 m. birželio pradžios ieškomas kaltinamasis Jonas Baronas pagal Lietuvos Respublikos išduotą Europos arešto orderį sulaikytas Portugalijoje. Kaip antradienį pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), šių metų kovo 1 d. Portugalijos teisėsaugos sprendimu vyras perduotas Lietuvai. Šiuo metu dienas J. Baronas leidžia Kauno kalėjime.

Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nuo 2021-ųjų birželio 4 d. vykdė J. Barono (g. 1995 m.) paiešką. Paieška pradėta, kai kaltinamasis bylos nagrinėjimo eigoje pasislėpė nuo teismo.

Teismas bylą išnagrinėjo kaltinamajam nedalyvaujant ir 2021 m. lapkričio 26 d. priėmė nuosprendį, kuriuo J. Baroną pripažino kaltu ir nuteisė už nusikalstamas veikas, numatytas LR baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti), 259 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti), 253 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais), 138 str. 2 d. 7 p. (nesunkus sveikatos sutrikdymas visuomenei pavojingu būdu) ir 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas) bei paskyrė 7 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

2015 m. J. Baronas buvo sulaikytas už narkotinių medžiagų platinimą, sulaikymo metu pas jį rastos narkotinės medžiagos. 2017 m. viešoje vietoje konflikto su kitu asmeniu metu, panaudojęs nelegaliai turimą šaunamąjį ginklą ir nesunkiai sužalojęs du asmenis, jis iš įvykio vietos pasišalino.

Po paieškos veiksmų ieškomasis 2022 m. gruodžio 30 d. buvo sulaikytas Portugalijoje pagal Lietuvos Respublikos išduotą Europos arešto orderį. 2023 m. kovo 1 d. Portugalijos teisėsauga priėmė sprendimą perduoti J. Baroną Lietuvos Respublikai, kovo 11 d. ieškomasis pargabentas į Lietuvą ir laikomas Kauno kalėjime.

Kaip primena naujienų portalas Lrytas.lt, J. Baronas yra Oksanos Pikul brolis. Iš užsienio su antrankiais jis pargabenamas ne pirmą kartą. Po šaudynių sostinės picerijoje 2017 m., J. Baronas slapstėsi porą metų ir 2019 m. buvo sulaikytas Alikantėje (Ispanija).

Ten jis apkaltintas dokumentų klastojimu ir seksualiniu priekabiavimu. Tąkart J. Baronas su antrankiais buvo pargabentas į tėvynę, tačiau po kurio laiko vėl pasislėpė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA