Skleistis jauniesiems talentams padeda Kauno miesto simfoninis orkestras | Kas vyksta Kaune

Skleistis jauniesiems talentams padeda Kauno miesto simfoninis orkestras

Asociatyvi / KVB „Facebook“ puslapio nuotr.

Pagal gražią daugelį metų gyvuojančią tradiciją, Kauno miesto simfoninis orkestras (vyriausiasis dirigentas Constantine Orbelian, JAV, vadovas Algimantas Treikauskas) drauge su Juozo Naujalio muzikos gimnazijos moksleiviais rengia bendrą koncertą. Jis vyks šio penktadienio vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje. Kasmet daugybės šypsenų ir griausmingų ovacijų sulaukiantis pasirodymas vėl nudžiugins publiką naujais talentais ir nuoširdžiomis emocijomis.

„Nesuklysiu pasakęs, kad jaunųjų Juozo Naujalio muzikos gimnazijos atlikėjų partnerystė su Kauno miesto simfoniniu orkestru yra labai brangi. Koncertų publika pirmoji gali susipažinti su ryškiausiomis „žvaigždutėmis“ – talentingais tarptautinių konkursų laureatais, įvertinti jų muzikalumą ir artistiškumą. Tuo pačiu ir orkestras gali matyti bei įvertinti, kokios talentingos pamainos muzikantai susilauks netolimoje ateityje.

Gabiausieji gimnazijos auklėtiniai Kauno filharmonijos scenoje gali pasijusti tikrais atlikėjais, lygiaverčiais profesionalių atlikėjų partneriais, „pasimatuoti“ muzikanto – solisto rūbą. Šis projektas – išskirtinė galimybė jauniesiems muzikams groti ne tik su savo bendraamžiais, bet ir pirmą kartą muziką atlikti kartu su profesionaliais orkestro muzikantais. Galimybė būti atrinktiems groti kartu su profesionalais daugeliui paauglių tampa stimulu mokytis ir siekti pačių geriausių rezultatų“, – teigia Kauno simfoninio orkestro vadovas A. Treikauskas.

Su orkestru šįsyk publikai muzikuos J. Naujalio muzikos gimnazijos moksleiviai – solistai: Karolina Stonytė bei Ana Somova (fortepijonas), Amelija Lapinskaitė (klarnetas), Smiltė Asauskaitė (fleita), Liepa Razmutė ir Smiltė Petrošiūtė (violončelė), o taip pat smuikininkės Milda Šalučkaitė, Paulina Banaitytė bei Gabrielė Santockytė. Diriguos Karolis Variakojis.

Orkestro vadovas A. Treikauskas neabejoja, jog ne vienerius metus rengdamas tokius koncertus, Kauno miesto simfoninis orkestras suteikia puikią progą būsimiems solistams pajausti darbo su simfoniniu orkestru specifiką. Ir viliasi, kad tai jauniesiems muzikantams padės ateityje siekiant profesinės sėkmės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA