Policijai perduota 12 NATO viršūnių susitikimui įsigytų 5 serijos „BMW” | Kas vyksta Kaune

Policijai perduota 12 NATO viršūnių susitikimui įsigytų 5 serijos „BMW”

Kas vyksta Kaune, DELFI 2023/02/06 11:29
Lietuvos policija įsigijo 12 naujų BMW 530d xDrive automobilių / Lietuvos policijos nuotr.

Rengiantis liepos 11-12 d. Lietuvoje vyksiančiam NATO šalių vadovų susitikimui, Lietuvos kelių policijos tarnyba įsigijo 12 transporto priemonių. Renginio metu Lietuvos policija užtikrins oficialių svečių kortežų palydą, sklandų nestabdomą judėjimą keliuose ir jų saugumą.

„NATO viršūnių susitikimas – ypatingo saugumo reikalaujantis renginys, tiesiogiai susijęs su Lietuvos reputacija ir reprezentavimu. Todėl saugumo reikalavimams skiriamas aukščiausias dėmesys, o transporto priemonių techninė būklė turi būti nepriekaištinga ir patikima“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Policija viešojo pirkimo būdu įsigijo 12 transporto priemonių „BMW 530d xDrive” už 666,6 tūkst. eurų su PVM, rašoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Tai nėra vienkartinė investicija – po renginio transporto priemonės ir toliau bus naudojamos policijos veikloje. Vienas iš Lietuvos kelių policijos tarnybos uždavinių yra vadovybės, oficialių Lietuvos Respublikos svečių, oficialių delegacijų lydėjimas, kasdienė Lietuvos Respublikos Prezidento palyda, taip pat stambių krovinių palyda, eismo priežiūra ir viešosios tvarkos palaikymas Lietuvos keliuose, masinių renginių metu. Naujai įsigyti automobiliai bus naudojami šioms funkcijoms įgyvendinti.

Kaip skelbia delfi.lt, dyzelinu varomi (vidutinės degalų sąnaudos 100 km – 5,50 L) nauji žymėti lengvieji automobiliai santūrios išvaizdos, patvarūs ir lengvai valdomi. Sedanai varomi keturiais ratais, su sumontuota automatine „Steptronic“ 8 pavarų į priekį greičių dėže.

Tarnybiniuose automobiliuose, kaip ir standartiniuose policijos naudojamuose žymėtuose automobiliuose, įmontuoti LED švyturėliai, speciali garso įranga ir vaizdo registratorius. Įrengtos radijo stotys, antenos, laikikliai nešiojamajam kompiuteriui, planšetėms, spausdintuvai, taip pat valdymo pultai, vaizdo ir garso įrašymo, duomenų perdavimo įranga, vaizdo kameros ir signalizacija.

Pagrindinė automobilių spalva balta, apdailą sudaro žali kontrastiniai elementai, užrašai „Policija“ ir Lietuvos policijos emblemos. Ant priekinės stogo dalies sumontuotos mėlynos ir raudonos spalvų švyturėlių juostos.

Automobiliuose bus po gelbėjimo rinkinį, priverstinio stabdymo priemonę, taip pat kūgiai, mobilūs ženklai, alkotesteriai ir kitos policijos pareigūnams reikalingos priemonės.

Didžiausias automobilio pasiekiamas greitis – 250 km/h, variklio galia – 210kW/286AG, darbinis tūris – 2 993cm3. Nuo 0 iki 100 km/h šis automobilis įsibėgėja per 5,4 sek.

Šiuo metu Lietuvos policijos automobilių parką sudaro 1700 transporto priemonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA