Kauno klinikų kraujo centras kviečia padovanoti kraujo | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikų kraujo centras kviečia padovanoti kraujo

Asociatyvi / Kauno klinikų nuotr.

Kauno klinikų kraujo centras (KKKRC) dalijasi svarbia informacija, aktualia kraujo donorams. Internetinėje svetainėje centras prašo pagalbos dovanojant kraują ir tokiu būdu kam nors padovanojant gyvenimą.

KKKRC pabrėžia, kad Kauno klinikose donorų kraujo reikia nuolatos ir nedelsiant. Padovanotas kraujas ypač svarbus pacientams po sunkių traumų, nudegimų, chirurginių operacijų metu. Taip pat reikalingas gimdyvėms, naujagimiams, sergantiesiems onkologinėmis bei kitomis ligomis.

Kaip teigiama internetinėje svetainėje, kraujo donoru gali būti kiekvienas sveikas asmuo 18-65 metų amžiaus, kurio kūno masė ne mažesnė nei 50 kg, pateikęs galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Kraujo donorystė / Kauno klinikų nuotr.

„Donorų kraujo surinkimo procedūra yra saugi: naudojamos tik vienkartinės sterilios priemonės, vienos donacijos metu paimama standartinė kraujo dozė – 450 ml ir apie 30 ml privalomiems kraujo tyrimams, o visa informacija apie donorą, jo sveikatą, kraujo tyrimų rezultatus yra konfidenciali“, – rašoma Kauno klinikų internetinėje svetainėje.

Aiškiai apibrėžiama ir donacijų trukmė: kraujo surinkimas – 6-12 min, kraujo sudėtinių dalių surinkimas (aferezė): trombocitų – 1,5-2 val., trombocitų+eritrocitų – 40-60 min., eritrocitų – 20-30 min.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA