Atidarytas Zapyškio pagrindinės mokyklos daugiafunkcinis priestatas | Kas vyksta Kaune

Atidarytas Zapyškio pagrindinės mokyklos daugiafunkcinis priestatas

Šeštadienį atidaryta Zapyškio pagrindinės mokyklos daugiafunkcė sporto salė bus viena moderniausių Kauno rajone. Mokyklos bendruomenė nuo šiol taip pat turės gerai įrengtus technologijų kabinetus, kitų erdvių.

1677 metais įkurta Zapyškio mokykla išgyveno įvairius raidos etapus – nuo medinės trobos iki šiuolaikinės ugdymo įstaigos su naujomis klasėmis, kondicionieriais, elektromobilių įkrovos stotele ir erdvia sporto sale.

Zapyškio seniūnas Sigitas Imbrasas prisiminė sovietmečio laikus, kai vaikams tekdavo krepšinį žaisti sporto sale paverstoje medinėje bažnyčioje. Vėliau ugdymo sąlygos gerėjo, bet mokyklai daug ko trūko. Per pastaruosius kelerius metus situacija pasikeitė iš esmės: Kauno rajono savivaldybės pastangomis buvo renovuotas stadionas, įrengta futbolo aikštė, bėgimo takai, treniruokliai. Paskutinį darbų etapą vainikavo ugdymo įstaigos modernizavimo projektas, kurio metu mokyklos pastatas buvo apšiltintas, o šalia jo pastatytas erdvus priestatas.

Naująją sporto šventovę pašventino Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas Juozas Fakėjavas.

Į šventę atvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas, generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, legendinis treneris Vladas Garastas, olimpinis čempionas Rimas Kurtinaitis, Jonas Mačiulis, Virginijus Jankauskas, Tadas Klimavičius, Adas Juškevičius, kiti žinomi krepšininkai, vietos bendruomenė. Renginio akimirkas fiksavo TV laidos „Krepšinio pasaulyje“ kūrėjas Vidas Mačiulis.

„Kauno rajone dalyvauju jau ne pirmos sporto salės atidarymo iškilmėse. Sporto infrastruktūros kūrimo srityje esate vieni lyderių šalyje, ir tai yra didelis jūsų komandos „kapitono“ nuopelnas“,– kalbėjo V. Gedvilas, teikdamas Kauno rajono merui Valerijui Makūnui LKF atminimo medalį „Už nuopelnus Lietuvos krepšiniui”.

Mokyklos direktorius Raimondus Bartkus džiaugėsi ne tik naujomis ugdymo erdvėmis, bet ir sporto inventoriumi, kurį mokyklos bendruomenei dovanojo projektą padėjęs realizuoti „BaltCap Infrastructure Fund“ partneris Šarūnas Stepukonis, „Tornado“ krepšinio mokyklos direktorius Dainius Čiuprinskas, kiti svečiai.

„Žmonės nori geresnės gyvenimo kokybės, todėl Kauno rajono savivaldybė ieško įvairių būdų, kaip geriau ir greičiau patenkinti jų lūkesčius. Viešojo ir privataus sektorių partnerystės modelis leidžia teikti viešojo sektoriaus kompetencijai priskiriamas paslaugas ir plėtoti šioms paslaugoms reikalingą infrastruktūrą. Šios šventės tikriausiai nebūtų be partnerystės su „BaltCap Infrastructure“ fondu“, – kalbėjo V. Makūnas, dėkodamas Š. Stepukoniui, UAB „Nulus“ ir statybų bendrovės „Conresta“ atstovams už kokybiškai ir laiku atliktus darbus. Meras vylėsi, kad naujose Kauno rajono sporto salėse bus ugdomos būsimos krepšinio žvaigždės. Šiai misijai atlikti kartu su LKF ir vietos klubais įkurtas „Tauro“ krepšinio centras.

Po meninės programos ir gimnasčių pasirodymo naujosios salės parketą išmėgino Regionų krepšinio lygos turnyro lentelėje pirmaujančios Kauno rajono komandos „Omega-Tauras“ ir „Biržai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA