Trūksta motyvacijos sportuoti? Ateikite į grupines treniruotes | Kas vyksta Kaune

Trūksta motyvacijos sportuoti? Ateikite į grupines treniruotes

Jūratė Bružienė pilates / Organizatorių nuotr.

Pasiryžus pradėti sportuoti patartina susikurti sau tinkančią rutiną, kuriuo dienos metu treniruositės, kokią mankštos programą atliksite ir galiausiai – kokį sporto klubą pasirinksite. Vis dėlto neretai tampa sudėtinga laikytis kad ir kruopščiai suplanuotos, tačiau kasdienybę neabejotinai pakeitusios rutinos. Tokiu atveju verta išbandyti grupines treniruotes. Kodėl? Jau įrodyta, kad drauge su kitais atliekama mankšta padeda išlaikyti motyvaciją, ugdyti teigiamus įpročius ir paskatinti sportuoti netgi tuos, kuriems norisi atskaitomybės. Svarbu paminėti ir tai, jog visoms grupinėms treniruotėms vadovauja sertifikuoti treneriai, todėl apsilankius jose galima tikėtis geresnės priežiūros nei sportuojant savarankiškai.

Kokią grupinę treniruotę pasirinkti?

Grupinių treniruočių yra daug ir įvairių. Tokių programų metu renkamos nuolat kartu sportuojančių žmonių grupės. Įprastai galima rinktis iš kelių sporto klube vykstančių grupinių treniruočių. Sporto klubo „Sportgates“ lankytojams siūlomos šios drauge su kitais atliekamos programos:

  • Body Sculpt. Tai – įvairaus amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonėms skirta, kūno raumenis bei tonusą stiprinanti treniruotė. Programos metu ugdomas lankstumas, didinama ištvermė ir koordinacija.
  • Body Tone – riebalų deginimo, širdies kraujagyslių stiprinimo, jėgos ir ištvermės treniruotė. Čia naudojamas sporto inventorius – gumos, svareliai, kamuoliai – užtikrina, kad programa būtų įvairi, efektyvi ir įdomi.
  • Tai – smagi, aerobikos ir šokio elementus derinanti treniruotė. Jos metu stiprinamos visos kūno raumenų grupės, lavinama ištvermė ir lankstumas.
  • Pilates treniruotės pagrindą sudaro raumenų stiprinimo ir tempimo pratimai. Atliekant šiuos pratimus, formuojamas raumenynas, gerinama laikysena, lankstumas ir pusiausvyra. Pilates treniruotės metu ypatingą vaidmenį turintis kvėpavimas gerina psichologinę būseną, mažina stresą ir nerimą, gerina miego kokybę.
Greta Šaltenė body sculpt / Organizatorių nuotr.

Kaip sužinoti, ar tokios treniruotės jums tinka?

Grupinės treniruotės gali būti naudingos ir tikti turintiems įvairius interesus. Tereikia norėti sportuoti. Akivaizdu tai, jog nustatytas tvarkaraštis, grupė žmonių, treneris ir užsiėmimų aplinka motyvuoja bei padeda įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Kadangi grupines treniruotes veda profesionalūs treneriai, sportuodami galėsite atsipalaiduoti, nes prireikus treneris jus pataisys ir padės išvengti traumų.

Grupinių treniruočių nauda

Tokia fizinė veikla turi išties daug privalumų. Grupinių treniruočių metu socializuojamasi, išmokstama disciplinos, sustiprinamas pasitikėjimą savimi, gaunamas palaikymą ir išlaikoma motyvacija. Aptarkime tai plačiau.

  • Bendravimas

Bendravimas ir buvimas bendro tikslo siekiančių žmonių tarpe suteikia saugumo. Tai ypač svarbu nežinomybės ir nesėkmės baimę turintiems pradedantiesiems. Sportuojant grupėje lengviau išlaikyti gerą nuotaiką ir jausti šalia esančiųjų palaikymą, bendruomeniškumą.

  • Laiko planavimas

Bent du ar tris kartus per savaitę atliekama mankšta suteikia neįkainojamos socialinės, emocinės ir fizinės naudos. Nusprendus lankyti konkrečiomis dienomis ir valandomis, dažniausiai po dienos darbų vykstančias grupines treniruotes, jos taps nuolatine jūsų savaitės darbų ir tvarkaraščio dalimi.

  • Papildoma motyvacija

Grupinėse treniruotėse besilankančių žmonių patirtis rodo, jog jų motyvacija sportuoti didėja tiek dėl čia gaunamos fizinės naudos, tiek ir dėl teigiamo bendravimo poveikio. Mankštinantis drauge su kitais patiriama mažiau streso, o pats sportas kelia teigiamas, sugrįžti į sporto klubą skatinančias asociacijas.

Karolina Seiliuvienė body tone / Organizatorių nuotr.

Kaip susikurti grupinių treniruočių rutiną

Sporto klubo „Sportgates“ treneriai pataria apsibrėžti, koks grupinių treniruočių stilius jums labiausiai patinka. Internetinėje sporto klubo svetainėje lengvai rasite čia vykstančių užsiėmimų sąrašą bei daugiau informacijos apie kiekvieną treniruotę atskirai. Pagalvokite, ko iš tiesų norėtumėte: atlikti jėgos pratimus, tapti lankstesnis, o galbūt šokti? Visi grupiniai užsiėmimai skirti suaugusiems, todėl visuomet spėsite prie jų prisijungti po darbo.

Į ką atkreipti dėmesį

Ieškodami sau tinkamiausios grupinės treniruotės, pasidomėkite jas vedančio trenerio kompetencija. Pirmenybę teikite reikalingą kvalifikaciją turinčiam specialistui, kuris padės išvengti traumų ir tinkamai atlikti pratimus.

Ernesta Misevičiūtė zumba / Organizatorių nuotr.

Patartina atkreipti dėmesį ir į sporto klubo aplinką bei erdvę, kurioje vyksta užsiėmimai. Tai turėtų būti moderni, jauki, saugumą ir patogumą užtikrinanti vieta. Inovatyvios ir kokybiškos sporto priemonės taip pat be galo svarbios tam, kad sportas keltų malonias, teigiamas asociacijas.

Ir paskutinis bene svarbiausias patarimas – nedvejokite! „Sportgates“ sporto klube vykstančios grupinės treniruotės puikiai tiks įvairaus lygio asmenims, todėl nesvarbu kokioje fitneso kelionės stadijoje esate. Juk atrasti judėjimo džiaugsmą niekada nevėlu!

O jeigu norite sportuoti individualiai, „Sportgates“ siūlo išsamias konkretiems tikslams pritaikytas treniruočių programas: lieknėjimui, raumenims ar sveikatai, kviečiame išbandyti jas. Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA