Detektyvinė kelionė: savo vyrui „Bolt“ iškvietusi moteris jį rado sumuštą ir apiplėštą | Kas vyksta Kaune

Detektyvinė kelionė: savo vyrui „Bolt“ iškvietusi moteris jį rado sumuštą ir apiplėštą

/ Ekrano nuotrauka

Sekmadienio naktį įvykusi „Bolt“ vairuotojo ir keleivio kelionė išsirutuliojo į nemalonų konfliktą. Savo vyrui Panemunėje pavežėją iškvietusi kaunietė jį teigia radusi gerokai aplamdytą. Vairuotojas tvirtina keleivį jau paėmęs įtartinos būklės ir tiesiog liepęs apleisti saloną vyrui pradėjus rodyti stojančio virškinimo ženklus.

„2023.01.15 d. 1.47 val. per „Bolt“ programėlę iškviečiau automobilį vyrui, kuris tuo metu prie savęs neturėjo mobiliojo ryšio telefono, kadangi žmogus neturėjo ir namų raktų, iškviesto automobilio judėjimą stebėjau per „Bolt“ programėlę. Buvo nurodyta, kad atvyks vairuotoja Ina, tačiau baltos spalvos „Toyota Prius“ automobiliu atvyko vyras ir asmuo lydėjęs keleivį iki automobilio matė, kad už automobilio vairo sėdėjo vyriškis.

Stebėdama kelionės maršrutą pamačiau, kad automobilis juda ir staiga pakeitęs kryptį sustoja, ėmiau skambinti vairuotojui per „Bolt“ programėlę, tačiau vairuotojas ragelio nekėlė ir kelionę atšaukė iki kelionės tikslo likus apie 12 km, todėl sėdau į savo automobilį ir nuvažiavus į paskutinę rodytą kelionės vietą radau stipriai sumuštą savo vyrą, kuris paaiškino, kad jį taip sumušė ir apiplėšė tas pats vairuotojas, kuris jį vežė namo. Nedelsiant į įvykio vietą buvo iškviesti medikai ir policijos pareigūnai. Apie šią situaciją informuota ir „Bolt“, – įvykusį sausio 15-osios dienos konfliktą viešoje „Facebook“ grupėje „Nepatikimi asmenys“ administratoriams papasakojo vyrui „Bolt“ pavežėją iškvietusi žmona.

Kelionė prasidėjo Panemunėje ir nutrūko Ž. Šančiuose / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Į tos pačios situacijos detalizavimą socialinėje erdvėje sureagavo ir įmonės „Bolt“ vairuotojas.

„Manau reikia pasidalinti. Vienas iš įdomesnių atvejų. Atvažiavus pasiimti kliento girdisi rėkimai, koliojimasis – vyras stovi basas prie tvoros ir kalbasi su kitu vyru, kuris yra kieme, siūlo jam pasimušti… Galvoju nepasisekęs balius… Įsėda vyras, velnių pilnos kelnės pas jį, nu galvoju kažkas čia bus…

Išvažiavus iš rajono apie porą šimtų metrų vyras taip raugčiot pradėjo, kad aš sakau jam „būtų gerai, kad neprivemtum“. Jis man atkerta „eik n*, jei privemsiu, tai išsivalysi, supratai?“. Aš staigiai ant stabdžių, sakau lipk lauk iš mašinos ir rėkiu ant jo. Jis žvengia, aš išlipu iš mašinos, pamato, kad 2 metrai, 110 kg, tas staigiai strykt iš mašinos – kliento nebėra. Įsėdu į mašiną, o tas iš paskos vėl atgal į mašiną. Vėl rėkiu, kad liptų lauk, išlipo, aš ir nuvažiavau, bet pavažiavus porą metrų pasižiūriu ar neprivemta, o ten žiūriu jo batai ir rankinė. Išmečiau per langą ant kelio ir surikau, kad ten jo batai ir rankinė ir nuvažiavau.

Po paros mano paskyra užblokuojama, bandau aiškintis dėl ko ji užblokuota, o „Bolt“ atrašo, kad gavo skundą dėl apiplėšimo žmogaus ir sunkių kūno sužalojimų. Na, kaip ir viskas aišku, laukiu policijos skambučio, nešiu vaizdo medžiagą, kuri visiškai įrodo mano nekaltumą. Ačiū Dievui, kad automobilyje yra kamera. Kodėl vyras taip pasielgė bus įdomu sužinoti per tyrimą.“

„Bolt“ pavežėjimo paslauga / Archyvo nuotr.

„Bolt“ įmonės vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius patikino, kad ši detektyvinė kelionė, net paties „Bolt“ vairuotojo aprašyta socialiniuose tinkluose, jiems yra žinoma:

„Socialinių tinklų grupėse aprašoma situacija mums yra žinoma, tačiau šiuo metu įvykio ėmėsi ir policijos pareigūnai, todėl plačiau komentuoti konkrečiai šį įvykį negalime, tačiau esame pasiruošę bendradarbiauti su pareigūnais ir suteikti jiems visą reikiamą informaciją.

Paprastai, kilus vairuotojo ir keleivio konfliktui, išklausome abi puses ir tik turėdami pakankamai informacijos apie netinkamą vieno iš jų elgesį galime blokuoti prieigą prie platformos visam laikui. Visada stengiamės kompensuoti keleiviams visą kelionės kainą už nemalonias patirtis. Taip pat atsižvelgiame ir į vairuotojų situaciją, ir dažnai kompensuojame jų patirtą žalą.“

A. Pacevičius priminė ir apie būsimą naujovę, kuri „Bolt“ vairuotojų laukia jau maždaug vasario viduryje – prašymas įkelti asmenukę:

„Jeigu paaiškėja naudojimosi svetima paskyra faktas – visada blokuojame tokią paskyrą. Nors šie atvejai pakankamai reti, šiuo metu testuojame sprendimą, kuris leis maksimaliai išvengti tokios praktikos. Maždaug vasario viduryje visi aktyvūs „Bolt” vairuotojai privalės asmenuke patvirtinti savo tapatybę vairuotojų programėlėje – ir tik gavę patvirtinimą galės teikti pavėžėjimo paslaugas.“

Kauno AVPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė naujienų portalui patvirtino, kad toks incidentas naudojantis pavežėjimo paslauga buvo registruotas:

„Sausio 15 d. apie 01.40 val. vyrą (g. 1984 m.) sumušė kitas vyras. Pirminiais duomenimis, konfliktas tarp vyrų įvyko, kai buvo naudotasi pavežėjimo paslauga. Į mus kitos dienos popietę kreipėsi keleivis. Šiuo metu Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate vyksta aplinkybių patikslinimas.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA