Dalį elektros vartotojų galėjo pasiekti klaidingos sąskaitos | Kas vyksta Kaune

Dalį elektros vartotojų galėjo pasiekti klaidingos sąskaitos

delfi.lt / Vytautas Budzinauskas 2023/01/09 08:59
Asociatyvi / ESO nuotr.

Dalis elektros vartotojų susidūrė su sąskaitų nesklandumais. Į žiniasklaidą kreipėsi skaitytoja, sakanti gavusi net kelias skirtingas ESO sąskaitas ir prieštaringas žinutes, o vėliau teko ilgai laukti savitarnoje. Operatoriaus teigimu, klaidos ištaisytos ir dabar sistemos veikia tvarkingai.

„Trečiadienį turėjome vieną sutrikimą dėl netiksliai išrašytų sąskaitų, tai yra, ne pagal kliento deklaruotą rodmenį, o vidutinį suvartojimą. Iškart identifikavus įsivėlusią klaidą reagavome nedelsiant ir sąskaitos buvo pataisytos. Ši situacija palietė 1390 klientų“, – teigia bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovas Paulius Kalmantas.

Redakcijai parašiusi Genovaitė (vardas pakeistas) sako, kad praėjusį trečiadienį už praeitą mėnesį savitarnos sistemoje turėjo tris skirtingas sąskaitas už suvartotą elektrą.

„Po to gavau e-laišką, kad nekreipčiau dėmesio į sąskaitas ir mokėjimo neatlikčiau, nes jie padarė klaidą skaičiavimuose. Šį rytą (ketvirtadienį – red.) gavau e-laišką ir SMS su ta pačia mokėtina suma, kuri vakar savitarnos sistemoje buvo nurodyta, kaip mokėtina, tačiau kurios jie patys ragino nemokėti“, – teigia moteris.

Ji pridūrė, kad esą nuo ketvirtadienio ryto net 6 valandas bandė prisijungti prie savitarnos.

„Bandant prisijungti ir atlikti mokėjimą ESO savitarnoje tiesiog sukasi ratukas ir parašyta „Kraunama“, tai kyla klausimas: kas čia per ESO naujametiniai fejerverkai“, – teiraujasi skaitytoja.

ESO atstovas pripažino, kad būta sutrikimo savitarnoje.

„Savitarnos svetainėje taip pat turėjome trumpalaikį sutrikimą ketvirtadienį ryte, dėl kurio klientams galėjo neatsidaryti sąskaita, tačiau kitų sutrikimų nestebime. Bendrai kalbant, sistemos veikia tvarkingai ir ženklių sutrikimų nepastebime, nuolatos stebime situaciją“, – patikino P. Kalmantas.

ESO skirsto elektrą ir dujas, prižiūri tinklus, šalina gedimus, prijungia naujus klientus, šiuo metu vykdo išmaniųjų elektros skaitiklių diegimo projektą, yra atsakingas už garantinį elektros tiekimą. Operatorius priklauso valstybės kontroliuojamai bendrovei „Ignitis grupė“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA